Tesla, otomobilleri için Steam entegrasyonunu başlattı

Elektrikli otomobil devi Tesla, Model S ve X Plaid araçlarında kullanıcıların rahatça oyun oynanabilmeleri için Steam entegrasyonu getiriyor.

Elektrikli araç üreticisi Tesla, bu yılın başlarında duyurduğu Steam entegrasyonunun tamamlandığını açıkladı. Bu işlemle beraber araç sahipleri ve yolcular, diledikleri gibi araç içerisinde oyun oynayabilecekler.

Tesla patronu Elon Musk, geçtiğimiz Şubat ayında araç içi oyun eğlence sistemine Steam’in ekleneceğini açıkladı. Şirket, sunduğu güncelleme kapsamında Model S ve X Plaid modellerine Steam’in entegre edilebileceğini açıkladı. Her iki modelin bilgi-eğlence sistemleri, aynı zamanda PlayStation 5’in arkasındaki teknoloji olan AMD’nin RDNA 2 GPU’larını ve AMD’nin Ryzen çiplerini kullanıyor. Tesla, son birkaç yıldır araç içi oyun kitaplığını oluşturuyor ve kütüphanesine Cuphead, PUBG Mobile ve Fallout Shelter gibi oyunları ekliyor. Elektrikli araç üreticisi, Steam’i de sistemlerine ekleyerek, büyüyen listeye birçok oyun ekliyor. Otomobil üreticisi yaptığı duyuruda, entegrasyonun söz konusu otomobillere binlerce oyun getireceğini söyledi.

Steam entegrasyonuna ek olarak Tesla’nın holiday güncellemesi, sahiplerine bilgi-eğlence sistemleri için Apple Music entegrasyonuna erişim sağlıyor. Daha önce Apple Music uygulamasının Tesla araçlara gelme hazırlığında olduğunu da sizlerle paylaşmıştık. Tesla sahiplerinin aynı anda birden fazla araçta Işık Şovları planlamalarına ve Köpek Modunda veya Nöbet Modu’ndayken Tesla uygulamasından kabin kameralarını görüntülemelerine olanak tanıyor. 

Gelecek oyunların uyumlu olanları direksiyon vasıtasıyla oynanabilecekken uyumsuz oyunlar için ise klavye, fare ve kontrolcüler de bağlanabiliyor.

Tesla Steam

Elektrikli aracın ötesinde adeta bir oyun sistemine dönüşen Tesla’nın otomobilleri, rakiplerine bu konuda göz dağı veriyor. Elektrikli araç üretmeye yeni başlayan global markaların da ötesinde şirket, gerek sunduğu özellikler gerekse yeni gelen oyun güncellemesiyle pazara yön veriyor.

Güncel İçerikler