Apple Music, çok yakında Tesla otomobillerde kullanıma sunulacak

Elektrikli araç devi Tesla, kullanıcıların merakla beklediği Apple Musşc uygulamasını araçlara entegre etmeye hazırlanıyor.

Apple’ın geliştirdiği müzik ve podcast uygulaması Apple Music, Tesla imzalı elektrikli araçlara gelmeye hazırlanıyor. Ortaya çıkan bazı bilgilere göre Tesla’nın bazı otomobillerinde Apple Music uygulaması yer alıyor.

Tesla’nın Los Angeles’taki Petersen Otomotiv Müzesi’ndeki sergisinde bir kişi, “Apple Music” yüklü ve araç sahiplerine henüz yayınlanmamış yazılım sürümüyle çalışan bir Model S gördü. Paylaşılan görsellere baktığımızda kullanıcılar, telefonları üzerinden QR kodu okutarak ‌Apple Music‌’e giriş yapabilecek ve uygulamayı kolayca kullanabilecek. 

Diğer otomobil üreticilerinin çoğu, araçlarının içindeki medyayı yönetmek için Android Auto ve Apple CarPlay kullanıyor. Tesla, müzik hizmetlerini ve diğer uygulamaları rakiplerinin aksine doğrudan kendi kullanıcı arayüzüne entegre ediyor. Araçların içerisinde entegre edilen uygulamalarla Spotify, Tidal ve bunun gibi birçok uygulamayı direkt olarak eğlence ekranında ve sisteminde tutuyor.

Tesla araçlar için Apple Music ve Amazon Music gibi müzik platformları kullanıcılar tarafından merakla bekleniyor. İlk olarak Apple music uygulamasının araçlara entegre edileceği tahmin ediliyor.

Los Angeles’taki Petersen Otomotiv Müzesi’nde sergilenen Tesla Model S’in eğlence ekranında yer alan Apple Music uygulamasına giriş yapıldığında ekrana bir QR kod çıkıyor. QR kod okutulduğunda uygulamaya bağlanılması ve içeriklere kolayca ulaşılması amaçlanıyor.

Tesla tarafından sergilenen araçta kullanılabilse de özelliğin araç sahipleri tarafından kullanılamadığı biliniyor. Tesla, kasım ayı sonlarında ya da aralık ayı başlarında araçlara birçok yeni özelliğin yer aldığı “tatil güncellemesi” gönderiyor. Bu seneki yeni tatil güncellemesiyle beraber Apple Music gibi birçok uygulamanın araçlara entegre edileceği tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler