Instagram, BeReal benzeri Candid Stories özelliğini test ediyor

Instagram, son zamanlarda öne çıkan BeReal platformundan ilham alarak geliştirdiği Candid Stories özelliğini Güney Afrika'da test etmeye başladı.

Sosyal medya platformu Instagram, BeReal ile oldukça benzer bir yapıya sahip olan Candid Stories özelliğini bazı kullanıcılarda test etmeye başladı. Özellik ilk olarak Güney Afrika‘da yer alan kişiler tarafından test edilecek.

Meta çatısı altında çalışmalarını sürdüren sosyal medya platformu, kullanıcıların uygulama içerisinde daha fazla vakit geçirmesi için yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Yeni gelen bilgilere göre bu özellikler, rakip platformlardan entegre ediliyor.

İlk olarak 2019’da piyasaya sürülen BeReal, geçen yıl özellikle gençler ve Z kuşağı kullanıcıları arasında istikrarlı bir takipçi kitlesi kazandı.Platform, günde yalnızca bir kez gönderi atılmasına izin verdiği ve kullanıcıların birbirleriyle etkileşim kurması için sınırlı yollara sahip olduğu için kendisini ana akım sosyal medya platformlarına göre daha özgün bir alternatif olarak lanse ediyor.

Instagram tarafından geliştirilen Candid Stories de kullanıcılardan günde bir kez bir selfie paylaşmaları istenecek. Kullanıcılar, arkadaşlarının Candid’lerini yalnızca kendi Candid’lerini yükledikten sonra görebilecek. Bu sayede platformda bulunan kişiler için alternatif bir sohbet ağı oluşturuluyor.

BeReal özelliğini yakından takip eden sadece Instagram değil. Snapchat ve TikTok da yeni nesil platformun özelliklerini yakından takip ediyor.

Instagram’ın son güncellemesiyle birçok yeni özellik de geliyor. Uygulama ayrıca, kullanıcıların Instagram’ın gelen kutusundaki profillerine 60 karakterlik bir durum güncellemesi eklemelerine olanak tanıyan yeni “Notes” özelliğini de kullanıma sunuyor. Candid’de olduğu gibi Instagram da Notes’u aylardır test ediyor. 

Candid Stories özelliğinin standart story özelliğiyle beraber uygulama üzerinde nasıl bir etki bırakacağı oldukça merak ediliyor.

Güncel İçerikler