Amazon, TikTok benzeri olan Inspire özelliğini duyurdu

E-ticaret platformu Amazon, TikTok benzeri video ve fotoğraf destekli Inspire özelliğini kullanıma sundu. Inspire ile video ya da görselde yer alan ürünler kolayca alınabiliyor.

Amazon, uygulamasına TikTok benzeri bir alışveriş deneyimi getirmek için Inspire özelliğini tanıttı. Şirket, bu özellikle beraber tüketicilerin ürünleri ve fikirleri keşfetmesine, influencer’lar, markalar ve diğer müşteriler tarafından oluşturulan içerikten alışveriş yapmasını sağlıyor.

Yeni kısa biçimli video ve fotoğraf akışı hizmeti, kullanıcıların videolarda ya da fotoğraflarda gördükleri ürünleri satın alması üzerine kuruluyor. Bu özellik, tüketicilerin dikkatini markaların doğrudan tüketicilere pazarlayabildiği TikTok gibi uygulamalardan uzaklaştırarak Amazon‘daki satışları artırmak için tasarlanıyor. 

Amazon’un TikTok benzeri bir uygulama ya da özellik üzerinde çalıştığı daha öncesinde biliniyordu. Özellik, Amazon mobil uygulamasının altında kendi gezinme düğmesine sahip olduğu sürümleri test ediyor. Şu anda çıkan sürümde, ana kısımdaki üst düzey yerleşim aynı kalıyor. Inspire beslemesine artık testlerde görülen elmas simgesi yerine bir ampul simgesiyle karşımıza çıkıyor.

Müşteriler, Inspire’ı kullanmaya başlamak için Amazon Shopping uygulamasını açacak ve Inspire’ın simgesine dokunacak. İlk başlatıldığında, Inspire ksmını kişiselleştirmek için makyaj, cilt bakımı, evcil hayvanlar, oyun, bitkiler, yürüyüş, iç tasarım, seyahat, koşu ve daha fazlasını içeren 20’den fazla ilgi alanı arasından seçim yapmaları isteniyor.

Inspire, kısa biçimli video içeriğine odaklanırken, aynı zamanda fotoğraflar için destek sunarak onu TikTok ve Instagram arasında bir melez haline getiriyor. Instagram gibi içeriği beğenmek için ekranda herhangi bir yere iki kez dokunabilirsiniz. Bununla birlikte, bir sonraki videoyu görmek için alttan yukarı kaydırdığınız TikTok’un dikey video arayüzünü kullanmak gibi Inspire deneyiminde gezinebilirsiniz. Etkileşim düğmeleri, TikTok’ta olduğu gibi ekranın sağ tarafında da kapalıdır.

Amazon Inspire şu anda yalnızca iOS ve Android’deki Amazon mobil uygulamasında bulunuyor. E-ticaret devi, alışveriş özelliğinin ilk olarak Aralık ayı başlarında ABD’deki belirli müşterilere sunulacağını ve ilerleyen süreçte ABD’li müşteriler için geniş çapta kullanımına sunulacağını açıkladı.

Güncel İçerikler