Finansal teknolojiler geliştiren Sanction Scanner, RegTech100 listesinde yer aldı

Teknoloji şirketi Sanction Scanner, dünyanın en inovatif regülasyon teknoloji şirketlerinin açıklandığı 2023 Regtech100 listesinde yer aldı.

Kara para aklama ve terörün finansmanını önlemeye yönelik yapay zeka destekli AML çözümleri sağlayan teknoloji şirketi Sanction Scanner, 2023 Regtech100 listesinde yerini aldı. 
 
RegTech100 listesi 2023 yılı için dünyanın en inovatif regülasyon teknoloji şirketlerini duyurdu. Bu yıl altıncısı yayınlanan liste, finans kurumlarının uyum ve risk yönetimi zorluklarıyla başa çıkmasına yardımcı olan düzenleyici teknoloji pazarında dünyanın öncü işletmelerini bir araya getirdi. 
 
RegTech Analyst araştırma direktörü Mariyan Dimitrov‘a göre, “Düzenleyici çerçeveler, çalışma alışkanlıkları ve müşteri beklentilerindeki hızlı değişimlerle birlikte, uyum ve düzenleyici teknolojiler operasyonlarını basit ve etkin hale getirmek isteyen finansal kurumlar için büyüyen bir yatırım alanı olmaya devam ediyor. RegTech100 listesi, işe alım, risk yönetimi, sahteciliği önleme ve bilgi güvenliği gibi alanlarda lider şirketleri öne çıkararak üst düzey yöneticilerin bu harcamalardan daha iyi bir yatırım getirisi elde etmelerine yardımcı oluyor.” 
 
 
Sanction Scanner, son teknolojilerle desteklenen uyumluluk çözümleriyle listede yer almaya hak kazandı. Şirket, dünya çapında birçok kuruma müşteri ve finansal işlemler için AML Taraması, AML İşlem İzleme, Müşterini/İşini Tanı (KYC/KYB), ve 360° Müşteri Risk Değerlendirmesi çözümleri sunmaktadır. Müşteri memnuniyetine odaklanan, sorun çözücü olmayı hedefleyen ve mevzuata uyumu kolaylaştıran Sanction Scanner, müşterilerin mali mücadelesine yardımcı olmayı hedefliyor. 
 
Sanction Scanner Kurucu ve CEO’su Fatih Coşkun, “RegTech100’e seçildiğimiz için çok mutluyuz. Uyumluluk sektöründe bir aktör olarak, mali suçlarla mücadelede üstlendiğimiz rolden ve şirketleri bu yolculukta desteklemekten gurur duyuyoruz.” 

Güncel İçerikler