Apple’ın elektrikli arabası hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor

Elektrikli aracını 2026 yılında piyasaya sürmeye hazırlanan Apple'ın Project Titan aracıyla ilgili önemli bilgiler gelmeye devam ediyor.

Apple, uzun zamandır merakla beklenen elektrikli aracıyla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Proje, her ne kadar teknoloji severler tarafından merakla beklense de şirketin aracı aceleye getirmeden gereki testleri yaparak 2026 yılına kadar tanıtması bekleniyor.

Ortaya çıkan sızıntılara göre Apple tarafından Project Titan kod adlı elektrikli aracın tam otonom sürüşe sahip olmayacağı iddia ediliyor. Kullanıcılar güç ve fren pedallarına sahip olacak ve bunları kullanacak. Geliştirilen araç otoyollarda ise otonom sürüşü destekleyecek.

Otoyollarda sürücü olmadan gidebilecek olan Project Titan, araç içerisinde giderken yolcuların oyun oynayabileceği veya video izleyebileceği bir sisteme sahip olacak. Bu süreçte olumsuz hava koşulları oluştuğunda ya da sokak ve caddeye çıkıldığında ise tekrardan sürücüye ihtiyaç duyulacak ve kontrol araç sürücüsüne geçecek. Apple’ın bu teknolojiyi ilk olarak Kuzey Amerika’da piyasaya sürmesi ve ilerleyen zamanlarda daha geniş erişimle çoğu kullanıcıda aktif edeceği düşünülüyor.

Project Titan, Apple’ın uzun zamandır üzerinde çalıştığı bir araç projesi olarak biliniyor. Projenin 2015 yılında geliştirilmeye başlandığı düşünülürken o günden bu zaman kadar yaşanan yönetici değişiklikleri, işten çıkarmalar ve projenin odak noktasındaki farklılıklar, sürecin uzamasındaki ana nedenler arasında yer alıyor.

Otonom araçların geliştirilmesi, kullanım için kapalı testlerin yapılması ve hemen ardından eyaletler ve şehirlerde açık testlerin yapılabilmesi için uzun soluklu testler yapılması gerekiyor. Hal böyle olunca Apple da projede değişikliğe giderek tam otonom sürüş yerine yatı otonom sürüş desteği sunuyor.

Apple’ın elektrikli araçlardaki ana rakibinin Tesla olacağı tahmin ediliyor. Her ne kadar Tesla pazarı domine etse de Ford, Hyundai, Volkswagen ve Rivian gibi markalarda pazar için önemli çalışmalar yapıyor. Apple’ın piyasaya süreceği araçla ilgili nasıl bir yol izleyeceği oldukça merak ediliyor.

Güncel İçerikler