Apple, Self Service Repair programını Avrupa’ya getiriyor

Apple, akıllı telefonlarını kendileri tamir etmek isteyen kişiler için başlattığı Self Service Repair programını Avrupa genelinde kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Apple, kullanıcıların cihazlarını kendileri tamir edebileceği Self Service Repair programını Avrupa’ya getirmeye hazırlanıyor. Bu sayede kullanıcılar, kendi cihazlarını kolayca tamir edebilecekler.

Teknoloji devi, Self Service Repair programını bu yılın başlarında ilk olarak ABD’de kullanıma sundu. Hemen ardından 8 farklı Avrupa ülkesinde de aktif edilen program sayesinde iPhone 12 ve iPhone 13 serilerindeki en yaygın sorunları ve Apple işlemcili MacBook modellerini kendileri tamir edebiliyorlar. Apple, Self Service Repair ile 200’den fazla ayrı parça ve aletin yanı sıra onarım kılavuzlarına erişim sağlıyor.” dedi

Yedek parçalar ve tamir kitleri, Apple’ın Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Polonya, İspanya, İsveç ve Birleşik Krallık‘taki Self Service onarım mağazasından satın alınabiliyor. Apple, tamir kitinin yetkili servislerin sunduğu fiyatlarla aynı fiyatlara sahip olduğunu söyledi. Tek seferlik onarım için bir alet satın almak istemeyen kişiler, bir takımı haftalık 54.90 sterlin karşılığında kiralayabiliyor. Müşteriler, değiştirilen parçaları yenileme ve geri dönüşüm için geri gönderebiliyor ve ürünlere göre geri ücret alabiliyorlar. 

Self Service Repair programı, yetkili Apple onarım merkezine uzak olabilecek kişiler için iyi bir seçenek gibi görünüyor.

Apple COO’su Jeff Williams, “Müşterilerimiz ve gezegen için en iyi teknolojinin kalıcı teknoloji olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle ürünlerimizi dayanıklı olacak ve nadiren bakım veya onarım gerektirecek şekilde tasarlıyoruz. Ancak bir onarım gerektiğinde, müşterilerin güvenli, güvenilir ve emniyetli onarım için birçok seçeneğe sahip olmasını istiyoruz.” dedi.

Apple Self Service Repair adım adım Avrupa genelindeki ülkelerde kullanıma sunulacak. Programın ülkemizde kullanıma sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor.

Güncel İçerikler