DHL, elektrikli araçlara yatırım yapmaya devam ediyor

Sürdürülebilirlik kapsamında çalışmalarını sürdüren DHL kargo, 2000 adet Ford E-Transit elektrikli araç sipariş etti.

Kargo şirketi DHL, gerek karbon salınımını azaltmak gerekse elektrikli araçlarla daha az maliyetli kargo teslimi için 2000 adet Ford E-Transit elektrikli araç sipariş edeceğini açıkladı. Lojistik ve kargo odaklı şirket, bu araçlarla Avrupa ve Amerika’da ekspres teslimatlar yapmayı planlıyor.

DHL’nin elektrikli araçlara yönelişi yeni bir karar olarak görülmüyor. Şirketin hali hazırda 27.000 elektrikli teslimat aracı bulunuyor. DHL Express, sıfır emisyon hedefleri doğrultusunda Fiat Professional ile beraber çalışıyor. Fiat E-Ducato modeli için de 100 adet sipariş verdiği açıklandı. Elektrikli yapısı, daha fazla taşıma alanı ve batarya konusunda iyileştirilmiş çözümler, DHL’nin araçları tercih etmesindeki en büyük etkenler arasında yer alıyor.

Ford ile yapılan anlaşmada da şirket, test araçlarına erişim sağlayabilecek. Ayrıca yeni ürünler ve şarj çözümleri üzerinde birlikte çalışmalar gerçekleştirilecek. Bu sayede zorlu koşullarda ve önemli yol testlerinde gereken veriler Ford’a kolayca aktarılıyor ve araçların geliştirilme sürecinde verilerin kullanılması sağlanıyor.

DHL, DPDHL Group tarafından hayata geçirilen Sürdürülebilirlik Yol Haritası ile birlikte 2030’a kadar Avrupa’daki faaliyetleri için 14.000 elektrikli aracı filosuna katmayı planlıyor. Bu sayede karbon salınımının düşük seviyelerde seyredilmesi amaçlanıyor.

Elektrikli araçlara yatırım yapan şirketler arasında sadece DHL bulunmuyor. e-ticaret devi Amazon, elektrikli araç üreticisi Rivian ile 100.000 adetlik bir elektrikli araç anlaşması yaptı. Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız Domino’s da pizza teslimatı için elektrikli araçlar satın almıştı.

Elektrikli araçlara yapılan yatırımların artması, şirketlerin bu konuya ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Ayrıca yenilenemez enerji kaynaklarının da yakın gelecekte son bulacağını varsaydığımızda, yapılan yatırımların oldukça mantıklı olduğu görülüyor.

Güncel İçerikler