Domino’s Pizza, sipariş teslimatlarını elektrikli araçlarla yapmaya hazırlanıyor

Domino's Pizza, gerek karbon salınımını azaltmak gerekse verimliliği artırmak için teslimatlarında elektrik araçlara geçiş yapmaya hazırlanıyor.

Hem verimlilik hem de karbon salınımını azaltmak için çalışmalar yapan şirketler arasına Domino’s Pizza da katılıyor. Şirket, müşterilerinin verdiği siparişleri ulaştırmak için elektrikli araçlarla teslimat yapmaya hazırlanıyor.

1960’tan beri dünyanın dört bir yanında pizza üreten Domino’s, bu iş için genellikle motosiklet kullanıyor. Yakın gelecekte ise buna ek olarak farklı çözümler denemek istiyor. Son zamanlarda şirket, teslimat için otonom araçları ve robotları test ediyor. Pizza üreticisinin robot teslimatı yaygınlaşmadan önce elektrikli araçlarla teslimatlar yapması bekleniyor.

Domino’s pizza dağıtım araçları olarak 800 adet Chevrolet Bolt EV satın aldı. Satın alımla beraber yapılan testler sonucunda projenin genişletilmesi ve karbon ayak izinin azaltılması planlanıyor. 100’den fazla Bolt EV, bu ay ABD genelinde seçili franchise ve kurumsal mağazalara ulaştı. 2023 yılının sonuna kadar da 700 yeni araç pizza devine teslim edilecek.

Domino’s yetkilisi Russell Weiner, “Domino’s her zaman pizza teslimatında en ileri teknolojileri kullanmıştır. Elektrikli teslimat araçları, araç teknolojisi gelişmeye devam ederken anlamlı hale geldi. 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu taahhüdünde bulunduk. Böylece çevresel etkimizi her teslimatla azaltmaya başlayabilmemiz için önemli bir yol bulmuş oluyoruz.” dedi. 

Chevrolet Bolt EV, satışa sunulan uygun maliyetli ve verimliliği yüksek elektrikli araçlardan biri olduğu için dikkatleri üzerine çekiyor. Domino’s tarafından kurulacak olan elektrikli araç filosunun servis ve bakım konusunda avantajları olduğu gibi araç sahibi olmayan teslimat görevlilerin de dikkatini çekeceği düşünülüyor. Elektrikli araçların gün geçtikçe daha fazla tercih edildiğini göz önünde bulundurursak Domino’s, bu tercihle beraber avantajlı bir yatırım yapmış oluyor.

Güncel İçerikler