Mozilla, metaverse odaklı çalışmalarını büyütmek için Active Replica’yı satın aldı

Mozilla, web odağında metaverse evreni geliştiren Active Replica'yı bünyesine kattığını açıkladı.

Mozilla, “web tabanlı metaverse” evreni geliştiren Active Replica‘yı satın aldığını açıkladı. Mozilla Kıdemli Başkan Yardımcısı Imo Udom‘a göre Active Replica, Mozilla’nın VR sohbet odası hizmeti ve açık kaynak projesi olan Hubs ile devam eden çalışmalarını destekleyeceklerini açıkladı.

2020 yılında Jacob Ervin ve Vlaerian Denis tarafından kurulan girişim, sanal etkinlikler oluşturma deneyimlerini Hubs topluluğuna taşıyor. Active Replica’nın oluşturduğu sürükleyici deneyimler, gerçek dünyayla beraber sanal dünyanın mükemmel bir şekilde uyum sağlamasına yardımcı oluyor.

Mozilla, Active Replica’nın birbirinden farklı özelliklerini Hubs topluluğuna entegre etmeyi planlıyor. Topluluğa dahil edilmesiyle beraber daha kişiselleştirilmiş abonelik katmanları, Hub’ların katılım deneyimini iyileştirme ve Hubs motorunda yeni etkileşim yetenekleri sunmasını sağlayacak. Girişimin geliştirdiği çözümler, Mozilla’nın isteğe bağlı çalışmalarının bir kısmını hızlandırmasına da yardımcı olacak.

Imo Udom, “Hub’lara tek başımıza yapabileceğimizden daha fazla yenilik ve yaratıcılık getirmek için önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Kuruluşların etki oluşturmak için sanal alanları kullanmalarına yardımcı olan harika deneyimler yaratma konusunda Active Replica’nın benzersiz deneyimlerinden ve yeteneklerinden yararlanacağız. Ölçeğimizden, yeteneğimizden ve yeniliklerini pazara daha hızlı sunmaya yardımcı olma yeteneğimizden yararlanacaklar.” dedi.

Jacob Ervin ve Vlaerian Denis, “Mozilla uzun süredir daha sağlıklı bir interneti savunuyor. Web’e olan bağlılığı ve katkılarıyla bize ilham kaynağı oldular. Mozilla Hubs ekibiyle güçlerimizi birleştirerek misyonumuzu daha da genişletebilir ve yeni nesil içerik üreticilerine ilham verebiliriz. Active Replica, mevcut müşterilerimiz, ortaklarımız ve topluluğumuzla çalışmaya devam edecek.” dedi.

Yapılan satın alım anlaşmasıyla sadece Hub için değil birçok alanda yenilikçi çözümler geliştirileceği düşünülüyor.

Güncel İçerikler