TatildeKirala, Re-Pie Portföy liderliğinde 250 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Kısa dönemli villa kiralama pazarında pandemi etkisiyle büyüyen talebi, global standartlara sahip teknolojsi ve sektör liderliğini getiren portföy sayısı ile lehine çevirmeyi başaran TatildeKirala.com, 2018’de 4 Milyon TL değerleme ile başlattığı yatırım süreçlerini 4 yıl içerisinde 250 Milyon TL’lik şirket değerlemesine ulaşarak taçlandırdı.

2018 yılında Ruşen Mat tarafından kurulan ve kuruluş aşaması ve sonrasında Sintek Group şirketinden 2 yatırım alarak Türkiye’nin 90 farklı ilçesinde bulunan 6.000’in üzerinde villa ve 400’ün üzerinde teknenin kısa dönemli olarak kiralanabilmesini sağlayan pazaryeri TatildeKirala.com, liderliğini Re-Pie Portföy’ün üstlendiği turda APY Ventures ve Mehmet Fatih Trabzon’dan 250 milyon TL yatırım öncesi değerleme ile yatırım aldı.

Yatırım sürecini değerlendiren TatildeKirala.com’un kurucusu ve CEO’su Ruşen Mat, kurulalı 4 yıl olmasına karşın 2022 yılında bir önceki yıla göre önemli metriklerin tamamında yüksek büyüme oranlarını koruyabilmelerinin, kısa dönemli villa kiralama pazarının pandemi etkisiyle ortaya çıkan bir alternatif konaklama modeli olmaktan ziyade ana akım bir konaklama modeli olduğunu ispatladığını belirterek, Re-Pie’ın ve Albaraka Türk çatısı altında bulunan APY Ventures’ın özellikle gayrimenkul sektöründeki tecrübesiyle birlikte TatildeKirala.com’un yeni dönem hedeflerine büyük katkı sağlayacaklarından emin olduklarını belirtti. Mat, 2023 ile birlikte şirketin iş modelinde önemli değişikliklere gideceklerini ve bu yeni iş modeli özelinde Re-pie Portföy’ün sağladığı yatırıma ek olarak 5 Milyon USD’lik kaynağını da bu projede değerlendirme şansları olduğunu belirterek oldukça heyecanlı bir döneme girdiklerinin sinyalini verdi. Son olarak yatırım turuna katılmak için SPK onayını beklemekte olan yeni bir fon ile yapılan görüşmelerin de tamamlandığını ve SPK onaylarının ardından bu fonun da bu yatırım turuna dahil edileceği bilgisinin paylaşıldığını ekleyelim.

Konu hakkında görüşlerini belirten Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Ergin: “Türkiye’nin öncü girişim sermayesi yatırımcısı Re-Pie olarak yüksek büyüme potansiyeli gördüğümüz alanlarda yaptığımız yatırımlarla ülkemizin girişim ekosistemine katkı sağlamaya devam ediyoruz. TatildeKirala.com da bu anlamda gerek iş fikri ve modeli gerekse sahip olduğu uluslararası standartlardaki teknolojisi ve sergilediği performans ile yakın markajımızda olan bir şirketti. Yatırımımızın her iki taraf için de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. olarak yeni yatırımlarımızla ülkemizden yeni unicorn ve decacorn’ların çıkmasına liderlik etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

APY Ventures Yöneticisi Mustafa Keçeli ise TatildeKirala.com’a gerçekleştirilen yatırım ile ilgili şunları söyledi; “Ölçeklenme potansiyeli yüksek iş modellerine yatırım yapmak odak alanımızda, bu doğrultuda kısa dönemli villa kiralama sektöründe büyüme trendini yakalamış olan TatildeKirala.com’un yatırım turunda yer almak bizi çok heyecanlandırdı. Start-up Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’muz ile gerçekleştirdiğimiz yatırımla beraber bu fondaki yatırım sayımızı 14’e toplamda ise 42’ye çıkardık. APY Ventures olarak 2023 yılında da yönettiğimiz 5 fon ile ekosisteme katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Teknoloji sektöründe ilk yatırımını gerçekleştiren FTR Makina Kimya Metalurji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Trabzon ise; TatildeKirala.com’un başarı hikayesinin ve yükselen trendinin, aynı paralelde yurtdışındaki hamleleriyle global bir marka olma yönündeki hızlı adımlarının dijital alanda ilk yatırımlarını yapma kararı vermelerinde en çok öne çıkan başlıklar olduğunu belirtti.

Güncel İçerikler