Lüks otel ve tatil köylerini tek bir platformda toplayan ResortPass, 26 milyon dolar yatırım aldı

Premium oteller ve tatil yerleri için tek platformda günlük tatil paketleri oluşturan ve satan ResortPass, 26 milyon dolar yatırım aldı.

Birbirinden farklı lüks otellerin günlük ne durumda olduğunu tek bir yerde gösteren girişim ResortPass, düzenlenen Seri B turunda 26 milyon dolar yatırım aldı. Girişim, aldığı toplam yatırımın 37 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Declaration Partners ve 14W tarafından yönetilen tura, CRV de William Morris EndeavourAdam Grant, Marvel filmlerinde yer alan oyuncu Gwyneth Paltrow, Fantastik Dörtlü’de yer alan Jessica Alba ve The Points Guy olarak da bilinen Brian Kelly katıldı.

2016 yılında Amanda Szabo tarafından kurulan girişim, genellikle bir otelin sunduğu hizmet ve olanakları yansıtan fiyatların belirlenmesine yardımcı olmak için otellerle birlikte çalışır. ResortPass, kullanıcıları otellerle bir araya getirip her rezervasyondan pay alan bir pazar yeri işlevi görüyor. Covid-19 pandemisi kısıtlamaları hafifledikçe ve insanlar kaybedilen zamanı telafi etmeye istekli olduğundan girişim, 2021’e kıyasla şimdiye kadar brüt rezervasyon hacminde %100 artış gördüğünü belirtiyor. Ayrıca kullanıcı sayısının da iki katına çıktığı açıklandı.

ResortPass, pazar yeri teklifinin ötesinde, otel endüstrisinin günlük konuk erişimini desteklemesini kolaylaştırmak için SaaS yazılımı da geliştirmiştir. Bunun gerekçesi, ResortPass’ın bu otellere günlük olarak daha fazla misafir kabul etmelerini sağlayarak yeni bir gelir akışı sağlıyor. ResortPass, bireysel otel ortaklarının “birçoğuna” 1 milyon doların üzerinde yeni rezervasyon geliri sağladığını iddia ediyor. Girişim, başlangıcından bu yana ortak otellerinde 1.6 milyon misafiri bir araya getirdiğini söylüyor. Oteller için ResortPass’e katılmak ücretsiz olsa da, birçoğu oteldeki erişim yönetimi ve rezervasyon yazılım araçlarına abone oluyor.

14W’den Ryan Acell, “ResortPass, 1.5 trilyon dolarlık küresel konaklama endüstrisinin yepyeni bir segmentine öncülük ediyor. Girişim, oteller ve misafirler için bu fırsatı yaratarak, sektörü, insanların evlerine daha yakın, daha kısa ve daha sık deneyimlerle tatil yapmayı tercih etme şekliyle uyumlu hale getiriyor.” dedi.

ResortPass, şu anda çoğunlukla Amerika Birleşik Devletleri’nde – Florida, California, New York, Hawaii, Oklahoma ve Arizona dahil olmak üzere 35 eyalette faaliyet gösteriyor. Yatırımla beraber girişim,  Avrupa ve Asya-Pasifik bölgesi gibi yeni coğrafyalara doğru genişlemeyi planlıyor.

Güncel İçerikler