Yemek platformu Cooky, 4.5 milyon dolar yatırım aldı

Tarladan sofraya yemekler için gereken tüm malzemeleri bir araya getirerek kullanıcıların kendi yemeklerini pişirmesini sağlayan Cooky, 4.5 milyon dolar yatırım aldı.

Online yemek platformu Cooky, düzenlenen yatırım turunda 4.5 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Do Ventures liderliğinde ve Nextrans‘ın katılımıyla gerçekleşti.

Cooky uygulaması, müşterilerin tek tek malzemeler ve tam tarifler için alışveriş yapabileceği çevrimiçi market ile yemek seti teslimatını birleştiriyor. Uygulama, 1.5 yıllık çalışmanın ardından 1.5 milyon kez indirildi. Girişim, aynı zamanda Vietnamlı gıda dağıtım şirketi Foody’nin de kurucu üyeleri olan Minh Dang ve Dai Nguyen tarafından kuruldu.

Minh Dang, şirketinin iyi yemek yemek isteyen ancak yemek yapmaya vakti olmayanlara yemek sağlamak istediğini söyledi. “Müşterilerimiz market alışverişi zahmetini geride bırakıp, yemek israfı olmadan istedikleri zaman yemek pişirebiliyorlar.” dedi. Ayrıca girişim, müşterilerin ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş hizmetleri iyileştirmeyi de amaçlıyor.

Cooky’nin tahminlerine göre, Vietnam’ın çevrimiçi market pazarının 2025 yılına kadar 1.5 milyar dolar‘a ulaşması bekleniyor. Girişim, salgının, özellikle genç ve teknoloji meraklısı bir nüfustan gelen, eve teslim yiyeceklere yönelik artan bir talebi artırdığını söyledi. Bu trendde Cooky, tüketicilerin sağlığına odaklanan, günlük alışverişi ve yemek pişirmeyi 30 dakikadan fazla kolay ve verimli hale getiren bir FoodTech (gıda teknolojisi) şirketi olma hedefiyle doğdu. Yemek girişimi, taze malzemelerle önceden hazırlanmış, hijyenik gıda paketlerinin bir kombinasyonunu, standart tariflere göre çeşnilerle birlikte satıyor. 

Cooky’nin pişirmeye hazır malzemeleri, her porsiyon için uygun şekilde hazırlanıyor. Bununla beraber önceden işlenmiş malzemelerin en küçük kısmına kadar tamamlanıyor ve her zaman gereken besin miktarının sağlanmasına olanak tanıyor. Taze ve temiz içerikler, kullanıcılar için girdi kalitesini sağlamak ve çıktı maliyetlerini azaltmak için doğrudan Cooky tarafından standart çiftliklerden temin ediliyor.

Seul merkezli Nextrans’ın genel müdürü Seung-Ho Chae, “Vietnam’ın market perakende pazarının daha verimli ve şeffaf hale gelmesi için yenilenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Cooky, daha iyi fiyatlandırma ve tarladan sofraya dağıtım için oluşturulmuş öncü bir sistemle pişirmeye hazır mükemmel yemekler sunuyor.” dedi. 

Do Ventures’dan Vy Le, firmasının gıda teknolojisi ve tedarik zinciri operasyonlarındaki geçmişi ve deneyimi nedeniyle Cooky’yi desteklediğini söyledi.

Yeni yatırım, Cooky tarafından daha iyi fiyatlarla daha geniş bir pişirmeye hazır ürünler sağlamak üzere Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmak için kullanılacak. Girişim, her müşterinin ihtiyaçlarına göre tasarlanmış kişiselleştirilmiş hizmetler ekleyerek müşteri deneyimini geliştirmeye odaklanmayı da planlıyor. 

Güncel İçerikler