Web3 tabanlı Fenix Games, 150 milyon dolar yatırım aldı

Web 3 tabanlı oyun geliştiricilerini destekleyip blockchain odaklı oyun yayıncısı olmak isteyen Fenix Games, 150 milyon dolar yatırım aldı.

Blockchain odaklı oyunlar geliştirip bu alanda çalışmalar yapan kişilere yatırım yapan ve bu oyunların dağıtımını gerçekleştiren Fenix Games, 150 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Phoenix Group ve Cypher Capital katıldı.

2022 yılında Chris Ko, Rudy Koch, Matt Nutt ve Antonio Hallack tarafından kurulan Fenix ​​Games, blockchain oyunları için bir yayın platformu oluşturmayı hedefliyor. Platform, tüm platformlarda tüm oyun modellerine, premium, oynaması ücretsiz ve blockchain oyunlarına yayıncılık hizmetleri sağlamak için oyun pazarına odaklanmayı amaçlıyor. 

Girişim, blockchain oyunlarının, tüm güçlü girişimleri satın alarak veya finanse ederek büyük şirketlerin ortaya çıkacağı bir konsolidasyona doğru ilerlediğini öne sürüyor. Başka bir deyişle Fenix ​​Games, birçok şirketi büyük bir portföye sahip tek bir güçlü şirkette bir araya getirmek için iyi bir konumda olmayı umuyor.

Fenix ​​Games CEO’su ve kurucu ortağı Chris Ko, “Bizi bir VC fonu gibi düşünebilirsiniz. Piyasa, önceki ücretsiz mobil oyunların yükselişi ile benzer gidiyor. Yeni nesil oyunları finanse etmek için VC kolunu kullanıyoruz. Aslında bu stüdyolara yatırım yapmak için büyük bir sermaye tabanıyla başlayacağız. Ayrıca bir portföy oluşturmak için Web2 alanında mevcut bir dizi oyunu satın almak için bilançomuzu kullanmayı düşünüyoruz. Belirli durumlarda oyunlar ve stüdyolar satın almayı, yatırım yapmayı, yayınlamayı ve işletmeyi planlıyoruz. Stratejimizi uygulamak için konuşlandıracağımız birkaç yüz milyonumuz olacak. Yapısal bir boşluk olduğuna inanıyoruz. Bu boşluğu, bazı geleneksel yayıncılık işlevlerinden yararlanıp yeni bir işlevle yeniden tanımlanmış bir yayın grubuyla doldurmayı hedefliyoruz.” dedi.

Yeni yatırımla beraber Fenix ​​Games, hem mevcut oyunları hem de geleceğin blockchain oyunlarını satın almayı, yatırım yapmayı ve yayınlamayı planlıyor.

Güncel İçerikler