Yerli oyun girişimi Ace Games, 25 milyon dolar yatırım aldı

Yerli oyun girişimi Ace Games, oyun stüdyosu Playtika'dan 25 milyon dolar yatırım aldı.

İstanbul merkezli oyun girişimi Ace Games, gündelik oyunlar geliştiren Playtika‘dan 25 milyon dolar yatırım aldı. Fiona’s Farm oyunuyla adından oldukça söz ettiren Ace’in geçtiğimiz sene 25 milyon dolar değerleme ile 7 milyon dolar yatırım aldığını sizlerle paylaşmıştık.

İstanbul merkezli Ace Games 2020 yılında, Hakan Baş ve Emre Ovacık liderliğinde kuruldu. NfX ile Actera tarafından yatırım alan girişim, Match-3 odaklı oyunu Fiona’s Farm’ın global lansmanı üzerinde çalışıyor.

2010 yılında kurulan Playtika, sosyal ağlarda ve kısa bir süre sonra mobil platformlarda oynaması ücretsiz sosyal oyunlar sunan ilk şirketlerden biri oluyor. Genel merkezi İsrail’de bulunan oyun stüdyosu, geçen sene 11.4 milyar dolar değerleme ile halka arz edildi.

Playtika CEO’su Robert Antokol, “Playtika yüksek büyüme potansiyeline sahip oyun IP’sini uygun maliyetli yollarla ortaya çıkarmaya devam ediyor. Ace Games’e yaptığımız yatırım, yeni oyun yatırım stratejimizin uygulanmasında önemli bir an oluyor. Ace’deki yetenekli ekip, ‘Match-3 ve Meta’ oyun modelinde sınıfının en iyi ürününü geliştirdi. Playtika, mobil oyunlarda gelişmiş para kazanma ve oyun operasyonları liderliğimizden yararlanarak Ace’i destekleyeceğiz.” dedi.

Ace kurucusu Hakan Baş, “Playtika, üstün oyun içi deneyimler sunma, mobil oyunları kendi kategorilerinde küresel hakimiyete ölçeklendirme konusunda rakipsiz bir üne sahip. Bu oyunu ve muhtemelen diğerlerini lider mobil oyun serilerine dönüştürmeye devam etmemize yardımcı olacak bir yatırımcı ve ortak olarak Playtika ile birlikte çalışmak bizi heyecanlandırıyor.” dedi.

Yatırımla beraber girişimin yeni oyunlar geliştirmesi ve hali hazırdaki Fiona’s Farm oyununun global lansmanının yapılması planlıyor.

Güncel İçerikler