Oyun stüdyosu Plummy Games, 6 milyon dolar yatırım aldı

Casual odaklı oyunlar geliştiren Plummy Games, X-Flow Games’den 6 milyon dolar yatırım aldı.

Oyunculara üst düzey ve eğlenceli oyunlar sunmayı amaçlayan Plummy Games, X-Flow Games’den 6 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Casual odaklı mobil oyunlar geliştiren girişim, pazardaki varlığını daha derinden hissettirmeyi amaçlıyor.

Adnan Kobazoğlu, Can Şahin ve Olga Zamisnaia tarafından kurulan Plummy’nin Estonya ve Moldova’da geliştirme stüdyoları bulunuyor. Bu ofislerde girişimin ilk oyunu Star Merge geliştirilerken Casual türünde oyunların temelleri atılıyor.

İngiltere ve Güney Kıbrıs merkezli X-Flow, reklam odaklı mobil uygulama Happy Color’ın piyasaya sürülmesiyle dikkatleri üzerine çekti. Dünyanın dört bir yanında bulunan şirketlerle iş birliği yaparak oyun pazarına yeni bir soluk getiriyor.

Plummy Games, Star Merge oyunuyla beraber yalnızca Google Play’de 10 binin üzerinde indirmeye ulaşarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Oyun, büyüleyici karakterlere ve içerisindeki uçsuz bucaksız toprakların keşfedilmesini bekleyen büyülü dünya olan Mira Merge’de geçiyor. Engellerin kaldırılması, ortaya çıkan parçaların birleştirilmesi ve yeni yerlerin keşfedilmesiyle oyunculara apayrı bir deneyim sunuluyor. Oyunun ilerleyen süreçte iOS destekli cihazlar için de kullanıma sunulacağı açıklandı.

Casual kategorisine odaklanılması da girişimin hali hazırda olan oyunu ve gelecekteki oyunları için belli bir çizgide ilerlemesini sağlıyor. Yeni yatırımla beraber girişim, ekibini büyülterek geliştirdikleri oyunları global pazarda kullanıma sunmayı planlıyor.

Güncel İçerikler