ZTE ve Black Sesame Technologies, otonom araçlar konusunda iş birliği yapıyor

Teknoloji şirketi ZTE ve araç teknolojileri üzerinde çalışmalar yapan Black Sesame Technologies, otonom araçlar konusunda güçlerini birleştirdiklerini açıkladılar.

Otomotiv sektöründe önemli yer edinen otonom araç teknolojisi için ZTE ve Black Sesame Technologies ortak çalışmalar yapacaklarını açıkladı. İki şirket, ZTE’nin ilk otonom sürüş çipi üzerinde birlikte çalışarak teknolojik anlamda geleceği birlikte şekillendirecekler.

Otonom sürüş gibi modern araç özellikleri, otomobil endüstrisinde yaygınlaşmaya devam ediyor. Bu durum büyük teknoloji şirketlerinin de dikkatini çekiyor. Apple, Huawei ve Xiaomi gibi şirketler otomobil endüstrisine girerek onlarca yıllık üreticilere meydan okuyor. Meydan okumaya katılan yeni teknoloji markaları arasına ZTE de katılıyor. Otonom araçlara yönelik yatırımlar yapan teknoloji devinin Susam Technologies ile iş birliği yaparak gelişim sürecini hızlandırması planlanıyor.

Anlaşmaya göre iki şirket, ekosistem geliştirmek için otonom sürücüsüz bilgi işlem çipleri ve araç işletim sistemlerinde birikmiş bilgilerini kullanacak. Black Susam Technologies, otomobil üreticilerini üretimin her aşamasında destekleyen kapsamlı bir ürün portföyünü bünyesinde barındırıyor. 

Black Susam Technologies, tescilli otomatik görüntü işleme ISP’si, NPU, Huashan serisi yüksek performanslı otonom sürüş bilgi işlem çipi, Hanhai otonom sürüş ara yazılımı, otomatik dereceli entegre algılama algoritması ve BEST Drive otonom sürüş çözümüyle markaların bu konu da yardımcı oluyor.

Ağustos ayının başlarında Black Susam Technologies, Seri C+ yatırım turunu tamamladı. Seri C+ turunun tamamlanmasının ardından şirket, Seri C ve C+ turlarının tamamında toplamda 500 milyon dolar’ın üzerinde yatırım aldı. 

ZTE’nin finansal konuda stratejik olarak başarılı bir ortak seçtiği görülüyor. ZTE ve Black Susam Technologies ortaklığında geliştirilen teknolojilerin ilk olarak ne zaman karşımıza çıkacağı henüz bilinmiyor.

Güncel İçerikler