Yerli bilişim çözümleri girişimi TeaTechs, 3.5 milyon dolar değerleme üzerinden ikinci yatırımını aldı

Yapay zeka, nesnelerin interneti, davranışların interneti, coğrafi bilgi sistemleri ve DevOps gibi alanlarda hizmet olarak yazılım (SaaS) çözümleri geliştiren TeaTechs, 1,5 ay içinde ikinci yatırımını Mithat Özbek’ten alarak değerlemesini 3,5 milyon dolara çıkardı.

Bu yılın başında yapay zeka, nesnelerin interneti, davranışların interneti, coğrafi bilgi sistemleri ve DevOps gibi alanlarda hizmet olarak yazılım (SaaS) çözümleri geliştirmek üzere kurulan TeaTechs, 1 buçuk ay içinde ikinci yatırımını alarak değerlemesini 3,5 milyon dolara çıkardı.

Eylül 2022’de kapanan tohum yatırım turunda daha önce ABD’de 11sight, Birleşik Krallık’ta Wiseworks ve Türkiye’de Vispera gibi şirketlere yatırım yapan, Hollanda ve Türkiye’de faaliyet gösteren ISTCAPITAL’den yatırım alan TeaTechs’in yeni ortağı, SaaS ekosisteminin tanınan isimlerinden Mithat Özbek oldu.

Yatırım sürecine ilişkin değerlendirmelerini paylaşan TeaTechs CEO’su ve Kurucu Ortağı Tunç Emre Toptaş, şirketi ortakları Ali Güven ve Emrah Erşen’le 2022’nin ilk çeyreğinde kurduklarını, 1,5 arayla iki büyük yatırım alarak değerlemelerini 3,5 milyon dolara taşıdıklarını vurguladı. Başarılı bir SaaS şirketi olmanın yolunun kullanıcılara değer katmaktan, onların işlerini kolaylaştırırken kazançlarını artıran kolay ve kullanılabilir çözümler üretmekten geçtiğine inandıklarına dikkat çeken Tunç Emre Toptaş, arka arkaya iki büyük yatırımcının onlara güvenmesinin arkasında müşteri odaklı vizyonlarının olduğunu belirtti.

İş zekasına sahip mobil ve web tabanlı akıllı dijital dönüşüm teknolojilerini SaaS mimarisiyle gerçekleştiren bilişim çözümleri şirketi TeaTechs, işletmelerin varlık, üretim, tedarik, dağıtım, satış, pazarlama, müşteri, personel, malzeme, proje gibi iş birimlerine özel akıllı çözümler geliştiriyor. Uçtan uca dijital dönüşümü işletmelere özel tasarlanan ve hizmet olarak sunulan yazılımlarla gerçekleştiren TeaTechs, yapay zeka, IoT, IoB, DevOps ve coğrafi bilgi teknolojileri alanında küresel bir marka olmayı hedefliyor.

Yatırımcılarının şirkete değer katacak, vizyonlarını paylaşacak isimler olmasını önemsediklerini belirten Tunç Emre Toptaş, yatırımcılarıyla yalnızca finansal değil, entelektüel bir bağ kurmak istediklerini de söyledi. Toptaş, uluslararası şirketlerde CEO’luk ve yönetim kurulu başkanlığı gibi görevler üstlenen ve dünyanın en büyük SaaS markalarını Türkiye’ye getiren Mithat Özbek’in TeaTechs’e güvenmesinin kendilerine gurur ve mutluluk verdiğini paylaştı.

Güncel İçerikler