Derin teknoloji girişimi Sarcura, 7 milyon euro tohum yatırım aldı

Tedavi edilmesi zor hastalıklar için bir platform geliştiren derin teknoloji girişimi Sarcura, 7 milyon euro tohum yatırım aldı.

Gelişmiş hücre terapilerinin üretimi için aracı bir platform geliştiren Sarcura, tohum turunda 7 milyon euro yatırım aldı. Lansdowne Investment Company Cyprus ve IST Cube tarafından ortaklaşa yönetilen tura HCVC ve tecnet katıldı.

2019 yılında kurulan Sarcura, gelişmiş hücre terapilerinin üretimi için bir platform geliştiriyor. Platformları, hücresel düzeyde eş zamanlı süreç kontrolünü sağlamak için silikon çip teknolojisi ile mikroakışkan işlemeyi birleştirerek tam otomatik ve modüler bir üretim sistemi sağlıyor.

Geliştirilen hücre tedavileri, daha önce tedavi yöntemi bilinemeyen hastalıklarda hastalara umut oluyor. Devam eden 1400’den fazla CAR-T klinik denemesiyle, gelişmiş hücre tedavisi endüstrisi benzeri görülmemiş bir büyüme gerçekleştirdi. Büyümenin yanı sıra hayat kurtaran tedavilerin üretimi de yüksek maliyetli olduğu için girişimleri zor durumda da bırakabiliyor.

Sarcura’nın Kurucu Ortağı ve CEO’su Daniela Buchmayr, “Bu yatırım turunu başarıyla tamamladığımız için çok mutluyuz. Hücre terapilerinin üretimindeki mevcut zorlukların üstesinden gelmek için çığır açan teknolojilere yönelik ihtiyaç karşılanıyor. Bilim insanları, üretim maliyetini düşürürken kontrolü artırarak doğru hücreleri belirleyip tasarlamayı hedefliyor. Sarcura, hücre tedavisi üretimini otomatikleştirmek, minyatürleştirmek ve eş zamanlı kontrol getirmek için mikroakışkan kartuşlardaki entegre fotonikler gibi en son silikon teknolojilerini birleştiriyor.” dedi.

HCVC’den Jerry Yang, “Kariyerimin ilk 12 yılını Tayvan ve Silikon Vadisi’nde yarı iletkenlerde geçirmiş biri olarak, HCVC’nin Sarcura’daki yatırımına liderlik etme şansına sahip olduğum için gerçekten heyecanlıyım. Sarcura, yarı iletken MEMS teknolojisinden yararlanarak hücre tedavisinde çok büyük bir soruna değiniyor. Başarılı olurlarsa, kanser tedavisi manzarasını tamamen değiştirebilirler. Daniela ve kurucu ortaklarıyla beraber çalışmayı dört gözle bekliyorum.” dedi.

Yatırım sonrasında girişim, hayat kurtarmak ve belirli kanser türlerini tedavi etmek amacıyla kişiselleştirilmiş hücre terapilerinin üretimi için yeni nesil sisteminin prototipinin geliştirmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler