Qualcomm, VR gözlükler için Snapdragon AR2 Gen 1 işlemcisini tanıttı

Qualcomm, VR teknolojisine yeni bir boyut getirecek Snapdragon AR2 Gen 1 çip setlerini duyurdu.

Dünyanın en çok tercih edilen işlemcileri arasında bulunan Qualcomm, VR gözlüklere güç verecek Snapdragon AR2 Gen 1 işlemcisini teknoloji severlerle buluşturdu. Çok çipli tasarımla birlikte kullanıcıların yorulmadan saatlerce kullanılabileceği ince ve hafif gözlüklerin temelleri atılıyor.

VR için geliştirilen çip setleri, gücün yarısını kullanırken şirketin XR2 tabanlı referans tasarımına göre 2.5 kat daha fazla yapay zeka performansı sağlıyor. Qualcomm, bu konudaki püf noktanın cihazlardaki bilgi işlem yükünü gözlük çerçevesine yaymak olduğunu belirtiyor. İlk işlemci, 4nm tabanlı AR desteği, CPU, Tensor AI işleme, grafikler ve görsel analitik gibi özellikler için geliştirilmiş motorları bünyesinde barındırıyor. Kullanıcıların hem vücudunu hem de etrafındaki dünyayı takip etmesi için dokuz adede kadar eş zamanlı kamerayı destekliyor.

Gözlüklerin başka yerinde bulunan bir diğer yardımcı işlemci, göz izleme ve bilgisayar görüşü gibi görevler için bir yapay zeka hızlandırıcı içeriyor. Üçüncü bir çip ağları ve telefonlarla bağlantıyı yönetiyor. Bu sadece ağırlığı daha iyi dengelemekle kalmayıp aynı zamanda her şeyi yapabilen tek bir çiple göreceğinizden daha küçük devre kartlarına ve daha az kablo bulunmasına yardımcı oluyor. Qualcomm, ağ oluşturmanın önemli olduğunu söylüyor. Telefonlardaki Snapdragon 8 Gen 2 gibi, AR2 Gen 1 de WiFi 7’yi destekleyen ilk platformlardan biri oluyor.

AR2 Gen 1 platformu üzerine inşa edilen akıllı ürünler, Lenovo, LG, Nreal, Oppo ve Xiaomi dahil olmak üzere çok sayıda tanınmış şirkette “çeşitli aşamalarda” ilerliyor. Qualcomm tarafından geliştirilen çip setli ilk VR gözlüğü hangi şirketin piyasaya süreceği henüz bilinmiyor. 

Güncel İçerikler