Apple, iCloud web sitesi için widget görünümüne geçiş yapıyor

Apple, iCloud kullanıcılarını mutlu edebilmek için web sitesini widget tarzına geçiş yaptırarak daha işlevsel hale getiriyor.

Apple, iCloud heaplarına web sitesi üzerinden giriş yapan kullanıcılar için widget görünüme sahip yani bir arayüz imkanı sunuyor. Kullanıcılar, Apple web sitesi deneyiminden pek memnun değilken yapılan bu hamle, web üzerinden yapılan işlemlerin de artmasını sağlayabilecek gibi görünüyor.

Kullanıcılar, iPhone’ları, iPad’leri veya Mac’lerindeki yerel uygulamalar aracılığıyla iCloud’a erişmeye alışkın olsa da bazı fotoğraflara, belgelere, notlara ve hatırlatıcılara hızlı bir şekilde erişmek veya kullanılmayan dosyaların bazılarını ücretsiz olarak silmek için web sitesini kullanıyorlar. Web sitesi, özellikle iş yerinde farklı bir bilgisayar kullanan veya bir iPhone ve Windows dizüstü bilgisayarı olan kişiler için kullanışlı oluyor. Bilgisayardan notlara erişmek ve notları düzenlemek için herhangi bir uygulama yüklemeye gerek kalmadan internet sitesi üzerinden kolayca işlem yapılabiliyor.

Birkaç haftadır test aşamasında olan widget odaklı tasarım, tüm kullanıcılar için aktif hale getiriliyor. iCloud sitesinin eski tasarımı, oturum açıldığında uygulama simgelerini gösteriyordu. Yeni tasarımda ise hatırlatıcılar, notlar, belgeler, sayfalar ve fotoğraflar gibi ayrıntıları widget’lar aracılığıyla gösteriyor. Bazı uygulamalara hızlı bir şekilde erişmek için uygulama simgelerine sahip olan başlangıç kutucuğu da bulunuyor.

Yeni tasarımla beraber üst menü çubuğundaki + işaretine tıklayarak yeni bir belge, hatırlatıcı, not veya bir tablo oluşturabiliyor. Menü çubuğundaki ızgara simgesi, uygulamalara kolayca erişilmesini sağlıyor. Ayrıca depolama alanını kontrol etmek ve planın değişikliği yamak için de farklı seçenekler bulunuyor.

Kullanıcılar, web sitesini istedikleri şekilde özelleştirebiliyorlar. “Özelleştir” ikonuna tıklandığında, widget’ların tıpkı iPhone veya iPad’de olduğu gibi sallandığı görülüyor. Bu sayede uygulamalar hareket ettirebiliyor ve kaldırılabiliyor.

Güncel İçerikler