Toplantı donanımları geliştiren Owl Labs, 25 milyon dolar yatırım aldı

Toplantıların daha iyi şekilde gerçekleşmesi için yapay zeka destekli ekipmanlar geliştiren Own Labs, 25 milyon dolar yatırım aldı.

Yapay zeka destekli toplantı donanımları üzerinde çalışmalar yapan Owl Labs, Seri C turunda 25 milyon dolar yatırım aldı. HP Tech Ventures liderliğinde düzenlenen tura Sourcenext, Matrix Partners, Spark Capital ve Playground katıldı. Owl Labs CEO’su Frank Weishaupt, turun tamamlanmasının ardından HP ile stratejik bir ortaklığın başladığını açıkladı.

2014 yılında Mark Schnittman ve Max Makeev tarafından kurulan girişim, kameraların başarabileceğinden daha iyi bir video konferans deneyimi geliştirmeyi amaçlıyor. iRobot’taki çalışmalarından yararlanan Schnittman ve Makeev, Owl Labs’ın ilk ürünü olan Meeting Owl Pro’yu tanıttı. Bugün Owl Labs, özel bir beyaz tahta kamerası, toplantı odası kontrol konsolu ve yeni nesil toplantı kamerası Meeting Owl 3 dahil olmak üzere çeşitli ürünler satıyor. Meeting Owl 3, 360 derecelik bir kamerada mikrofon ve hoparlör desteği sunuyor.

HP, yakın zamanda, sanal konferans için bir dizi video ve ses aygıtı ve yazılımı geliştiren Poly’yi satın aldı. Weishaupt, Poly’nin ürünlerinin Owl Labs’ın ürünlerini tamamlayıcı nitelikte olduğunu ve “HP’nin işyerini hibrit bir modele dönüştürme taahhüdünü” gösterdiğini öne sürerek herhangi bir çelişki görmüyor.

Microsoft ve Google gibi devler dahil olmak üzere piyasada sayısız akıllı toplantı kamerası geliştiren şirket yer alıyor. Weishaupt, Owl Labs’ın yazılımının fark yarattığını öne sürüyor. Owl Intelligence System olarak adlandırılan bu sistem, müşterilerin video ve ses aralığını genişletmek ve maskeli yüzler dahil olmak üzere yüz tanıma özelliği eklemek için cihazlara bağlanıp yeni çalışmalar yapmasını sağlıyor. 

Weishaupt, “Meeting Owl 3, daha geniş alanlarda erişimi genişletmek için diğer cihazlara bağlanabilen piyasadaki tek 360 derecelik video konferans cihazı oluyor. Owl Labs’ın teknolojisi, daha sorunsuz bir deneyim yaratmak için alanı öğreniyor ve zamanla daha akıllı hale geliyor.” dedi. 

Girişim, Fortune 100’de yer alan 84 şirket dahil olmak üzere 130.000’den fazla kuruluşun Owl Labs ürünlerini kullandığını açıkladı. HP ile yapılan stratejik ortaklıkla beraber girişimin işlerini daha da büyütmesi bekleniyor.

Güncel İçerikler