Madrid merkezli sağlık girişimi ifeel, 10 milyon euro yatırım aldı

Çalışanların ruh sağlığını korumak için şirketlere yapay zeka destekli bir platform oluşturan sağlık girişimi ifeel, 10 milyon euro yatırım aldı.

Şirketlerin çalışanlarına daha iyi ruh sağlığı ve daha iyi hizmetler sunmalarını sağlamak için yapay zeka destekli bir sistem geliştiren ifeel, 10 milyon euro yatırım aldı. UNIQA Ventures liderliğinde düzenlenen tura Nauta Capital katıldı. 

2017 yılında Madrid’de kurulan girişim, dijitalde akıl sağlığı alanına öncülük ediyor. ifeel, yapay zeka tabanlı yaklaşımını yeni noktalara taşıyor ve iş yerindeki kişilerin zihinsel sağlığına önem veriyor. Şirketler, çalışanlarına dijital kanallar aracılığıyla gelişmiş ruh sağlığı bakımı sağlama yeteneği veriyor. Kişisel bakımdan terapi seanslarına kadar, çalışanlara duygusal sağlıklarını yönetmenin yeni bir yolunu sağlamak için veri analitiğini ve psikologların klinik araştırmalarını kendi platformunda birleştiriyor.

10 milyondan fazla veri noktasından yararlanan platform, çeşitli kullanıcıların profillerini verimli bir şekilde tarayarak öncelik sırasına koyabiliyor. Diğer yandan yüzlerce klinik araç ve yapay zeka ile geliştirilen kişiselleştirilmiş karışımla kullanıcı deneyimlerini özelleştirebiliyor.

Kullanıcılar, platformu kullanarak ihtiyaçlarına ve ilgi alanlarına göre farklı kaynaklara erişebiliyor. Sağlıkla ilgili konularda makaleler, duygu günlüğü, sesli rehberler ve rahatlamayı veya meditasyonu kolaylaştıracak araçlar bulunuyor. Ayrıca doğrudan profesyonel psikologlarla konuşulabiliyor veya hizmet aracılığıyla çevrimiçi bir terapi seansı başlatabiliyorlar. 

ifeel CEO’su Amir Kaplan, “Sağlık, işte ve iş dışında olan şeyler arasında bir denge gerektirir. Bizim için profesyonel ve özel yaşam arasında kesin bir ayrım yoktur; her şey kişiseldir. Çalışmanın, sağlığımızla ilgilenmeyi kesintiye uğratmak için bir neden olmaması gerektiğine kesinlikle inanıyoruz. İyi olduğumuz ve farklı seviyelerde gelişebileceğimiz bir alan olmalı. Şirketlerin bu zihniyeti kurum kültürlerine entegre etmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz.” dedi.

ifeel, faaliyet gösterdiği 23 ülkede 600’den fazla psikolog terapi hizmeti veriyor. 21 dilde sunulan hizmet şimdiden dünya çapında 800.000’den fazla çalışan tarafından kullanılıyor. Geçen yıl, ifeel %200 oranında bir büyüme oranı kaydettiğini açıkladı. 

Yatırım sonrasında girişim, geliştirdiği platformu yeni pazarlara genişletmek, yeni ürünler sunmak ve satış kapasitelerini artırmak için kullanmayı planlıyor. Ayrıca ifeel, İspanya milli takımı ve Barcelona’da oynayan yıldız futbolcu Andres Iniesta tarafından destekleniyor.

Güncel İçerikler