Lenovo, yuvarlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayar prototipini tanıttı

Lenovo, katlanabilir dizüstü bilgisayarı satışa sunmasının ardından yuvarlanabilen bir ekrana sahip dizüstü bilgisayar prototipini tanıttı.

İnovatif teknolojileriyle adından oldukça söz ettiren Lenovo, Tech World China 2022’de yuvarlanabilir ekrana sahip dizüstü bilgisayarının prototipini teknoloji severlerle buluşturdu. Sanal olarak gerçekleştirilen konferansta bilgisayarın detaylı görüntüsü ortaya çıktı. Cihazın ekranı, alışılagelmiş laptop tasarımlarının ötesinde dikey olarak daha uzun bir görünüme sahip olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Etkinlikte Lenovo, daha önce bilgisini verdiği dizüstü bilgisayarını sergiledi. Hala prototip aşamasında olan akıllı cihaz, esnek bir ekranı değişken bir yapıyla birleştirerek dünyada bir ilki gerçekleştiriyor. Bilgisayarın ekranı, gündelik kullanım, tasarım odaklı kullanım ve diğer işler için kullanıma göre değişken boyutlar, oranlar ve çözünürlükler sunuyor. Bu sayede benzersiz bir yapıya sahip olarak sınıfını daha da özelleştiriyor.

Patentli menteşe teknolojisiyle dizüstü bilgisayar gövdesine özel bir esnek ekran entegre ediliyor. Yalnızca 12 inç ve geleneksel dizüstü bilgisayar boyutunda olan prototip ekran, 16:9 oranında olan ekrandan bir düğme yardımıyla otomatik olarak 8:9 en boy oranına sahip 15,3 inç büyüklüğünde bir ekrana genişletilebiliyor. Yapılan bu özel tasarım, çoklu görev, tarama ve diğer birçok uygulama için üstün bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Katlanabilen dizüstü bilgisayar modeli Lenovo Thinkpad X1 Fold, pazara yeni bir soluk getirmişken yuvarlanabilir ekrana sahip bir dizüstü bilgisayarın satışa sunulursa pazarda nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Lenovo, cihazın henüz prototip olduğunu belirtirken ne zaman satışa sunulacağı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.

Lenovo Group, konferans sırasında şirketin geliştirme yaptığı yeni alanlar, yeni bilgi işlem gücü, endüstri zekası ve düşük karbonlu çevre koruması konusundaki en son ilerlemesini ve başarılarını kapsamlı bir şekilde anlattı.

Güncel İçerikler