Freelance çalışanlara ödeme kolaylığı sunan Ping, 15 milyon dolar tohum yatırım aldı

Freelance çalışanların ödeme ödemelerini hem kripto para hem de dolar üzerinden almasına yardımcı olan Ping, 15 milyon dolar tohum yatırım aldı.

Freelance çalışanlar için iş sonrasında ödemelerin tahsilini kolaylaştırmayı amaçlayan Ping, 15 milyon dolar tohum yatırım aldı. Yatırım turuna Y-Combinator, Race Capital, BlockTower, Danhua Capital, Signum Capital ve Goat Capital katıldı.

Pablo Orlando, Mary Saracco ve Jack Saracco tarafından bu yıl kurulan girişim, kişilerin, kuruluşların veya şirketlerin dolar cinsinden ücretsiz uluslararası hesap oluşturup ve anında döviz veya kripto para biriminde banka havalesi almasını sağlıyor. Bu sayede kullanıcılar, Bitcoin, Ethereum ve Litecoin gibi kripto para birimleri üzerinden ödeme almasıyla beraber platform üzerinden yatırım da yapabiliyor. Ayrıca girişimin sisteminde kullanıcıların doğrudan işverenlerine fatura gönderebilecekleri faturalandırma sistemi de bulunuyor.

Ping kurucu ortağı ve CEO’su Pablo Orlando, “Ping, freelance çalışanların ödeme alması ve Braintrust, freelancer.com, Upwork gibi büyük ekonomi platformlarının kullanıcılarına sunması için mükemmel bir çözüm oluyor. Uzaktan çalışmanın bir sonucu olarak nihayetinde daha yüksek ücretli işlere erişimin demokratikleşmesine yardımcı olan bir platform kurduk. Ping, küresel olarak freelance çalışanların ve müteahhitlerin ABD’de dolar kazanma ve bir hesapta tasarruf etme olasılığını en iyi şekilde görmelerini sağlıyor.” dedi.

Goat Capital Genel Ortağı Robin Chan, “Ping’in dijital platformu Latin Amerika için türünün ilk örneği ve global ölçekte finansal kapsayıcılık sağlama misyonuyla devam eden ödeme sorunlarını verimli bir şekilde çözüyor. Kanıtlanmış seri girişimciler tarafından yönetilen projelere yatırım yapmaktan gurur duyuyoruz. Yatırım, Ping’in global ölçekte daha da büyümesine yardımcı olacak.” dedi. 

Yatırım sonrasında Ping, platformunu daha da geliştirmeyi ve ekibini büyütmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler