Instagram, bilgisayar kullanıcıları için web arayüzünü güncelliyor

Instagram, web üzerinden uygulamayı kullanan kişilerin daha verimli şekilde çalışabilmesi için arayüzünde değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

Popüler sosyal medya platformu Instagram, bilgisayar üzerinden de platformu kullanan kişileri düşünerek buradaki arayüzü güncellemeye karar verdi. Mobil uygulama ve web sitesinin büyütülmüş hali gibi görünen web sürümünün kendine has bir yapısı olavağı düşünülüyor.

Instagram’ın başında yer alan Adam Mosseri, yeni arayüz ve birbirinden farklı yeni özelliklerin duyurusunu Twitter üzerinden paylaştı. Açıklamasında, “Birçok insanın web’i çoklu görevler için kullandığını biliyoruz ve Instagram’ın online ortamda mümkün olduğunca harika bir deneyim olduğundan emin olmak istedik. Bu yeni tasarım görünüm olarak daha temiz, daha hızlı ve kullanımı daha kolay şekilde karşımıza çıkıyor.” dedi.

Yeni tasarım, ana sayfa, arama, mesajlar ve bildirimler gibi menüleri ve simgeleri bir yan bölmeye taşıyor. Dahası, keşfetme/arama sayfası, monitör boyunca uzanan tam bir ızgara biçiminde görünüyor. Yeni kenar çubuğu, bulunduğunuz ekrana göre genişleyip ve daralıyor.

Web için eski tasarımda, bir profil açtığınızda Gönderiler, Kılavuzlar, Reels gibi seçenekler ızgaranın üstünde barındırılıyordu. Yani başka bir sekmeye geçmek istiyorsanız, bulunduğunuz yerden en üste kaydırmanız gerekiyordu. Yeni tasarım, bu seçenekleri yana kaydırarak bu sorunu çözüyor.

Instagram, Reels özelinde oluşturulan içeriklerin de normal içerikleri gibi planlanmasını sağlayacak yeni sistemini duyurdu. Bu sayede sosyal medya uzmanları, kullanıcılar ve influencer’lar, istediği an gönderilerini platforma yükleyip seçtikleri saatte paylaşılmasını sağlayacak.

Kullanıcılar arasında parti parti geçilmesi planlanan bu yeni tasarım, farklı sekmeler arasında geçiş yaparken Instagram’ı büyük monitörlerde kullanmayı kolaylaştıracak. Bu sayede kullanıcıların daha temiz bir alanda daha verimli çalışmalarına yardımcı olacak. 

Güncel İçerikler