YouTube, içerik üreticileri için ortak canlı yayın özelliğini test ediyor

İçerik devi YouTube, içerik üreticilerinin ortak canlı yayın yapabileceği yeni özelliğini kullanıma sunmak için çalışmalar yapıyor.

İçerik platformu YouTube, hem içerik üreticilerinin hem de kullanıcıların dikkatini çekecek “Go Live Together” (Birlikte Canlı Yayına Geç) özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Yeni özellikle ilgili ilk bilgiler, YouTube Creator Insider kanalında ve resmi blog gönderisinde paylaşıldı.

Ortak canlı yayın özelliği, akıllı telefon üzerinden başa bir içerik üreticisiyle canlı yayın yapma imkanı sunuyor. Yayını yapacak olan kişiler ister bilgisayar üzerinden planlayarak isterse de direkt olarak akıllı telefon üzerinden canlı yayına geçebiliyor. Bunun dışında canlı yayınlara misafir de davet edilebiliyor. Bu sayede canlı yayınların daha fazla etkileşimli bir hal alması amaçlanıyor.

Önümüzdeki birkaç hafta içinde içerik üreticilerinin hesaplarına Go Live Together butonu eklenecek. Buna bağlı olarak da içerik üreticilerinin başlık, açıklama, para kazanma ayarları, küçük resimler ve görünürlük ayarları dahil olmak üzere akış ayrıntılarının değiştirilmesi gerekiyor. Bir yayıncıyı davet etmek için yayın sahibi konumunda olan kişinin bir link göndermesi gerekiyor. Bu linkle beraber daveti kabul eden kişi ilk önce bekleme odasına gönderilir ve yayının sahibi davetliyi konuk olarak almaya hazır olduğunda “Canlı Yayına Geç” butonuna dokunarak ortak yayına başlayabilir.

YouTube’un konuk akışları reklam yayınlayabilir, ancak gelirlerin sunucuya aktarıldığı belirtiliyor. Ayrıca yayına konuk olan kişilerin kanalında bu canlı yayının görüntülenmediği de belirtildi. Bu konunun oldukça önemli olduğunu belirten YouTube, ilerleyen süreçte gelen talebe göre konukların kanalında da videoların yayınlanabileceğini açıkladı.

TikTok ve Twitch‘in yakın zamanda kendi ortak akış özelliklerini başlatmasından sonra YouTube da rakiplerine eşlik ederek bu özelliği kullanıma sunuyor. Hem TikTok hem de Twitch’de canlı yayına birden fazla kişilerin katılmasına olanak sağlanırken henüz YouTube’da bu özellik bulunmuyor. Birlikte Canlı Yayına Geç özelliğinin ilk adımda sadece belli içerik üreticileri tarafından test edileceği ardından daha büyük bir kitleye açılacağı açıklandı.

Güncel İçerikler