Kurumsal veri alanında çalışmalar yapan Alation, 123 milyon dolar yatırım aldı

Veri zekası odaklı çalışmalar yapan Alation, Seri E turda 123 milyon dolar yatırım aldı.

Kurumsal veri alanında uzmanlaşmış olan Alation, Seri E turunda 123 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Thoma Bravo, Sanabil Investments ve Costanoa Ventures‘ın liderliğinde Databricks Ventures, Dell Technologies Capital, Hewlett Packard Enterprise (HPE), Icon Ventures, Queensland Investment Corporation, Riverwood Capital, Salesforce Ventures, Sapphire Ventures ve Union Grove katılımıyla düzenlendi. Yatırımla birlikte girişim, 1.7 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Veri entegrasyonu ve yazılımları şirketler için oldukça önemli görünüyor. Müşteri davranışlarını izlemek, anlamak ve tedarik zincirlerini, envanteri, satışları, müşteri hizmetlerini ve daha fazlasını yönetmek için büyük miktarda veri toplamak istiyor. Verilerin detaylandırılarak içgörülere dönüştürerek güvenilir bilgiler elde edilmesi için veri zekası platformuna ihtiyaç duyuluyor. İşte tam bu anda da Alation devreye giriyor.

2012 yılında Satyen Sangani, Aaron Kalb, Feng Niu ve Venky Ganti tarafından kurulan California merkezli Alation, AbbVie, Cisco, General Mills, Munich Re, NASDAQ, Pfizer, Raiffeisen Bank, Salesforce, The Very Group, Vattenfall ve Virgin Australia dahil olmak üzere yaklaşık 450 kurumsal müşteri için bu sorunu çözüyor.

Alation CEO’su ve kurucu ortağı Satyen Sangani, “123 milyon dolar topladık çünkü yatırım yapmaya devam etmek ve müşterilerimize hak ettikleri birinci sınıf veri zekası deneyimini sunmak istedik. Yatırımcılarımızdan gelen güven, Alation’ın lider veri istihbarat platformu olduğunu ve genişleyen pazarımızdaki fırsatlardan yararlanmak için iyi bir konumda olduğumuzu pekiştiriyor.” dedi.

Thoma Bravo İş Ortağı Robert (Tre) Sayle, “Veri zekası hızlı büyüyen bir pazar ve Satyen ve yetenekli ekibi, dünya çapındaki işletmelerin güvendiği lider bir platform oluşturdu. Alation’ın Seri E turuna liderlik etmekten ve etkileyici ticari büyümesini, ürün inovasyonunu ve pazar liderliğini sürdüren şirketi desteklemekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Sanabil Investments, “Sanabil, sınıfının en iyisi ekibi, ürün sunumu ve yürütme yetenekleri ile yüksek kaliteli bir şirketi desteklemekten gurur duyuyor. Alation, yaklaşık 450 kurumsal müşteriye hizmet vererek ve ARR’de 100 milyon doların üzerine çıkarak, endüstriler arasında veri kültürünün benimsenmesini ölçeklendirme ve yönlendirme yeteneğini kanıtlamıştır. Alation’ın Thoma Bravo ve Costanoa ile birlikte Seri E turunu birlikte yönetmekten heyecan duyuyoruz ve yatırımcıların Alation’ın veri istihbaratında bir lider olarak başarısını geliştirme becerisine duydukları güveni gösteriyoruz.” dedi.

Costanoa Ventures’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Greg Sands, “Alation’ın olağanüstü bir vaatte bulunduğunu gördüğümüz anda biliyorduk” dedi. Thoma Bravo ve Sanabil ile birlikte bu finansman turunu birlikte yönetmekten ve veri zekasının evrimini yönlendiren Alation’ı desteklemekten gurur duyuyoruz.” dedi.

Alation, alınan yatırımı ürün geliştirme (satın almalar dahil) ve halka odaklanarak Alation’ın satış, mühendislik ve pazarlama ekiplerini genişletmek için kullanacak.

Güncel İçerikler