Netflix, oyun odaklı yatırımlarına devam ediyor: Mobil oyun stüdyosu Spry Fox’u satın aldı

İçerik devi Netflix, oyun pazarına güçlü bir şekilde giriş yapabilmek için mobil oyun d-stüdyosu Spry Fox'u satın aldı.

Popüler içerik platformu Netflix, oyun pazarında kendine yer bulmak için çalışmalarını ciddi şekilde sürdürüyor. Oyun odaklı yeni ofisler açan ve birçok stüdyoyla anlaşmalar yaptığını sizlerle paylaştığımız platform, şimdi de mobil oyun stüdyosu Spry Fox ile anlaşma sağladı ve bünyesine kattı. Spry Fox, şirketin 6. oyun stüdyosu oldu.

Spry Fox, 2010 yılında David Edery ve Daniel Cook tarafından kuruldu. Oyun stüdyosu, “Triple Town”, “Alphabear” ve “Cozy Grove” gibi popüler oyunlarla tanınıyor. Daniel Cook, “David ve ben 12 yıl önce Spry Fox’u kurduğumuzda, amacımız nazik, yaratıcı insanların güzel, orijinal oyunlar yapabileceği ve onları oynayan insanlara mutluluk getiren destekleyici bir ortamda bir yer yaratmaktı. Samimi birçok sohbetten sonra, hepimiz bir şirket içi oyun stüdyosu olarak Netflix’e katılmaktan ve birlikte harika oyunlar inşa etmekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Netflix oyun stüdyoları başkan yardımcısı Amir Rahimi paylaştığı blog yazısında, satın almanın Netflix’in başka bir popüler türde yaratıcı gelişimini hızlandırmasına yardımcı olacağını söyledi. Rahimi, “Oyun odaklı yolculuğumuz daha yeni başladı. Ancak mümkün olan en iyi oyun deneyimini sunabilmemiz ve kurum içi yaratıcı kapasitemizi geliştirmemiz için yaptığımız temel çalışmadan gurur duyuyorum.” dedi.

Netflix oyunlarının günlük ortalama 1,7 milyon kullanıcıya ulaştığı ve toplam kataloğunun Ağustos itibarıyla 23,3 milyon indirme ulaştığı belirtildi. Şirket, anlaşma yaptığı stüdyolarla yapılan tek seferlik anlaşmaların ötesine geçiyor.

Netflix, geçtiğimiz sene mobil oyular için henüz erken olduğunu ve yeni oyunların oluşturulmasının yıllar alabileceğini belirtti. Yapılan çalışmalar baktığımızda işleri sıkı tutan şirket, acele etmeden kaliteli ve kullanıcıların oldukça beğenerek vakit geçireceği bir platform oluşturmayı planlıyor.

Netflix’in kendi stüdyolarında geliştirilmekte olan 14 oyunu var ve şu anda hizmette 35 oyun bulunuyor. İlerleyen süreçte oyun sayısının 55’e ulaşacağı açıklandı.

Güncel İçerikler