Danimarkalı gıda şirketi Palsgaard, Türkiye’de uygulama merkezi açtı

100 yılı aşkın tarihiyle gıda bileşenleri sektöründe bulunan Danimarkalı Palsgaard şirketi, yaptığı yatırımla Türkiye’de uygulama merkezini açtı.

Avrupa’nın en önemli gıda bileşenleri şirketlerinden biri Danimarkalı Palsgaard, altıncı uygulama merkezini Türkiye’de açtı. İstanbul Maltepe’de 26 Ekim tarihinde resmi açılışı gerçekleştirilen uygulama merkezi ile Palsgaard endüstriyel gıda sektörüne teknik bilgi birikimi ve altyapısı ile daha yakından hizmet vermeye devam edecek.

Küresel gıda endüstrileri için bitki bazlı emülgatörler ve stabilizatörler ile bazı alanlarda gıda bileşenleri lideri olan Palsgaard’ın, Danimarka, Singapur, Brezilya, Meksika ve Çin’de var olan uygulama merkezlerinin yeni adresi Türkiye oldu.

Türkiye’ye pandemi döneminde yatırım

Dünyanın ilk endüstriyel ticari emülgatörünü bularak inovasyon ile doğan ve 105 yıldır gıda sanayiine çözüm üreten ve bunları uygulama merkezleri ile endüstriye sunan Palsgaard, pandemi döneminde 800 m2’ye yayılan üç uygulama merkezini İstanbul’da kurdu. 17 ülkede 653 çalışanı bulunan Palsgaard’ın Türkiye ofisi ve uygulama merkezinde 14 kişiye istihdam sağlanıyor.

Türk Gıda Sanayiinin hızlı ve sağlıklı gelişimine, inovasyona değer vererek dünya pazarlarında hızla büyümesine duydukları güvenle yatırım kararı aldıklarını belirten Palsgaard yetkilileri şöyle konuştu: “Türkiye uygulama merkezi ile önemli bir adım attık ve buranın başarısı ile gelecekte başka yatırımlar olması da muhtemeldir. 

Palsgaard’ın altı üretim tesisinde karbon nötr üretim

“İyi şeyleri bir araya getiriyoruz” sloganıyla faaliyetlerini sürdüren şirketin odağında sürdürülebilirlik önemli bir yer tutuyor. Şirketin Danimarka, Hollanda, Meksika, Brezilya, Çin ve Malezya’da buluna altı üretim tesislerinin tamamı karbon nötr üretim yapıyor.

Palsgaard’ın deneyimli teknoloji uzmanları uygulama merkezlerinde karbon ayak izi bırakmadan üretilen ve fark yaratan ürünleri ile endüstride de kaynak kullanımını azaltarak iş ortağı kabul ettikleri firmaların da sürdürülebilirlik hedeflerine daha hızlı yaklaşmalarına yardımcı oluyor.

2011 yılında hedeflerini 2020’de tüm üretim tesislerinde karbon-nötr üretim yapmak olarak belirleyen Palsgaard bu hedefine daha kısa sürede 2018 yılında ulaştı. Şimdi hedef, tüm global şirket olarak karbon-nötr seviyeye ulaşmak.

Palsgaard, RSPO SG sertifikalı palm yağının yanı sıra, ayçiçeği ve diğer bitkisel yağlara dayalı emülgatör ve stabilizatör sistemlerinde dünyanın tek karbon nötr üreticisi olma özelliğine sahip. Şirketin gıda emülgatörleri ve emülgatör/stabilizatör sistemleri, fırıncılık, çikolata, süt ürünleri, dondurma ve margarin ürünlerinin kalitesine ve raf ömrüne katkı sağlıyor.

Güncel İçerikler