Yapay zeka odaklı çözümler sunan Spatialedge, teknoloji girişimi Cape AI’yı satın aldı

Yapay zeka odaklı çözümler geliştiren Spatialedge, büyüme stratejisi kapsamında Cape AI'yı satın aldı.

Yapay zeka çözümleri sağlayıcısı Spatialedge, işletmelerin yapay zeka teknolojisini kullanarak akıllı kararlar almalarını sağlayıp büyümelerine yardımcı olmak için Güney Afrika merkezli bir teknoloji girişimi olan Cape AI‘yı satın aldı. Satın alımla beraber Spatialedge, Afrika’daki büyük işletmeler için çeşitli çözümler sunacak.

Spatialedge, şirketlerin güçlü makine öğrenimi çözümlerini hızla oluşturmasına ve operasyonel hale getirmesine odaklanan bir big data ve uygulamalı makine öğrenimi çözümleri sunuyor. Bu yeteneği tescilli konum ve tüketici veri katmanlarımızla birleştirmek, kuruluşların mevcut ve potansiyel müşterilerinin nerede olduğunu anlamalarına yardımcı olur ve onlarla doğrudan etkileşim kurmalarını sağlıyor. Böylece verimli planlamayı, pazarlamayı, hedeflenen müşteri kazanımını ve elde tutmayı destekliyor. Akıllı mekansal içgörüler, kuruluşların geleneksel olarak mümkün olandan çok daha yüksek bir hassasiyet düzeyinde çalışmasına olanak tanıyor.

2019 yılında Pieter Boon ve Adit Mehta tarafından kurulan Cape AI, işletmelerin yapay zeka teknolojisini kullanarak akıllı kararlar vermelerini sağlayarak büyümelerine yardımcı oluyor. Hem insanların kazanması hem de işletmelerin kazanması amaçlanıyor.

Güney Afrika, Afrika bölgesinin en çok finanse edilen ve en çok işlem yapılan dördüncü coğrafyası olarak biliniyor. Satın alma, Spatialedge’in büyüme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.

Spatialedge’in kurucu ortağı ve CEO’su Retief Gerber, “Spatialedge, yalnızca dört yılda beş mühendisten yetmiş mühendisin üzerine çıkarken, çalışan yapay zeka çözümlerine yönelik pazar talebi büyümeye devam ediyor. Artan talebi karşılayabilmemiz için daha hızlı ölçeklendirmenin yollarını bulmak hedefimizdi. Gelecekteki büyüme stratejimizin bir parçası olarak bir dizi birleşme ve satın alma gerçekleştirmeyi planlıyoruz ve şimdiden birkaç anlaşmamız daha var. Cape AI’nin satın alınması, ölçeklendirmemize izin verdi ve bunları elde etmek bizim için sadece bir başlangıç. Afrika, Avrupa ve ötesinde en iyi uzmanlaşmış veri ve yapay zeka işini kurma görevindeyiz. Satın alım, hem Spatialedge hem de Cape AI için büyük bir başarı.” dedi.

Cape AI’ın Spatialedge’in bünyesine geçmesi, tepe şirketin büyüme stratejisinin bir parçası oluyor.

Güncel İçerikler