Oyun stüdyosu Odyssey Interactive, 19 milyon Dolar yatırım aldı

Omega Strikers oyunuyla beraber adından oldukça söz ettiren Odyssey Interactive, 19 milyon Dolar yatırım aldı.

Bağımsız oyun geliştirme stüdyosu Odyssey Interactive, düzenlenen Seri A turunda 19 milyon Dolar yatırım aldı. Makers Fund tarafından yönetilen tura Anthos Capital, The Mini Fund, Andreesen Horowitz ve Mitch Lasky katıldı.

Riot Games’in eski çalışanları Dax Andrus, David Capurro, Eric Lawless ve Richard Henkel tarafından 2020 yılında kurulan oyun stüdyosu, ilk oyunu Omega Strikers ile dünya çapında çoğu oyuncunun beğenisini kazandı. Omega Strikers, 3v3 kişiyle ücretsiz bir şekilde oynanabiliyor. Oyun, Rocket League’in formatından ve League of Legend’ın karakter tabanlı dövüşünden ilham alıyor.

Oyunun ilk açık beta sürümü Eylül ayında yayınlandı. PC oyuncularının rahatça oynayabildiği oyunun kararlı halinin mobil cihazlar ve konsolla eş zamanlı olarak Şubat 2023’te piyasaya sürmeyi planlıyor. Omega Strikers, Şubat 2023’te piyasaya sürülmeden önce 17 Kasım ve 8 Aralık’ta iki büyük güncellemeye sahip olacak.

Odyssey kurucularından Dax Andrus, “Geliştirme ekibi olarak hedefimiz her zaman oyuncuların rekabetçi ruhuna ilham vermek ve onları oyunun vazgeçilmez parçası haline getirmek oldu. Betadan gelen geri bildirimleri entegre ederek istenilen oyun yapısına ulaşabileceğimize inanıyoruz” dedi.

Makers Fund’dan Ryann Lai, “Odyssey Interactive ekibi, online geliştirme, gönderme ve çalıştırma konusunda etkileyici, çok yönlü ve uygulamalı bir deneyime sahip. İlk oyunları Omega Strikers’ın piyasaya sürülmesi, onların sevimli bir IP yaratma ve günümüzün son derece rekabetçi içerik pazarında başarılı olmak için gereken çeviklik, hassasiyet ve anlayışla yürütme yeteneklerini sergiliyor.” dedi. 

Girişim, aldığı yatırımı yapısal büyümesini hızlandırmak ve operasyonları genişletmek için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler