Veri güvenliği odaklı Velotix, 10 milyon Dolar tohum yatırım aldı

Şirketler için veri erişimini ve veri güvenliğini sağlamayı amaçlayan Velotix, 10 milyon Dolar tohum yatırım aldı.

Verilerin erişimi ve güvenliğine yönelik çalışmalar yapan Velotix, tohum turunda 10 milyon Dolar yatırım aldı. Tur, Capri Ventures tarafından yönetildi.

2020 yılında CEO Dr. Adi Hod, Adam Ben-Gur ve Uriel Ekstein tarafından kurulan Velotix, verileri erişilebilir hale getirirken güvenlik risklerini en aza indiriyor. Velotix, sembolik AI platformunu henüz sistemi tanıtmadan önce hazırlayarak ilk müşteriler olarak finans, sigorta ve sağlık pazarlarına odaklanan küresel işletmelerle iş birliği yaptı. Google, Amazon ve Microsoft Azure dahil olmak üzere küresel bulut sağlayıcıları ve önde gelen BI araçlarıyla ortaklık kurduktan sonra girişimin popülaritesi kolaylıkla artış gösteriyor. Piyasaya sürülmesiyle Velotix, potansiyel müşterilerden büyük ilgi görmeyi başarıyor.

Velotix, gizlilik odaklı ve veri odaklı olmakta zorlanan şirketlerin, politikalarını akıllıca ve otomatik olarak yöneterek verilere güvenli erişimi kolaylaştırmalarını sağlıyor. Yapay zeka odaklı özel bir sistem tarafından desteklenen Velotix platformu, istisnalara, düzenlemelere ve kullanıcı davranışına dayalı olarak kurumsal veri koruma politikalarını sürekli olarak oluşturu, günceller ve bunun sürdürülmesini sağlar. Kuruluşlar, güvenlik risklerini ortadan kaldırırken veri kullanımını da en üst düzeye kolayca çıkarabiliyor.

Girişimin CEO’su ve Kurucu Ortağı Dr. Adi Hod, “İşletmelerin yalnızca verilere erişimi kolaylaştırmalarına değil, aynı zamanda veri demokratikleştirme yaklaşımından elde edebilecekleri tahminler, analizler ve içgörüler sonucunda sektör liderleri olarak kendi alanlarında kendilerini konumlandırmalarına olanak tanıyan benzersiz bir platform oluşturduk.” dedi.

Velotix, yeni yatırımla beraber işinin ve sisteminin ilerleyişini stabil ve sorunsuz bir seviyeye çıkarabilmek için gelişime devam etmek ve müşterilerine sunduğu hizmeti global pazara sunmak için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler