Gıda teknolojisi üzerinde çalışmalar yapan Nourish Ingredients, 28.6 milyon Dolar yatırım aldı

Hayvan temelli yağlar yerine biyolojik çalışmalarla özel yağlar geliştiren Nourish Ingredients, 28.6 milyon Dolar yatırım aldı.

Biyolojik çalışmalar yaparak hayvansal temelli olmayan yağlar üreten Nourish Ingredients, düzenlenen Seri A yatırım turunda 28.6 milyon Dolar yatırım aldı. Horizons Ventures liderliğinde düzenlenen tura Sequence Ventures ve Hostplus katıldı.

Girişim, gıda teknolojisi sektöründe alternatif proteinlerin geleneksel etten daha iyi koku, tat ve pişirme özelliklerine sahip olmasını sağlayan katı ve sıvı yağları geliştirmeye odaklanan birkaç girişim arasında yer alıyor. Girişime göre bu yağların tadının mükemmel olması pazarda önemli bir faktör sayılıyor ve bunu sağlayarak rakiplerinden kolayca sıyrılmayı başarıyorlar. Nourish’in gelişmesinde en çok yardımcı olan şey, birbirinden farklı müşterilere ulaşma ihtiyacıydı.

Nourish Ingredients’ın kurucu ortağı ve CEO’su James Petrie, “Bu tarz gıdaların ilerleyen süreçte daha fazla gelişeceğini düşündüğümüz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece veganlara ve vejeteryanlara değil aynı zamanda et odaklı beslenen kişilere de ulaşarak bu tarz yiyeceklere dönüş yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.

Petrie, girişimin bilim ışığında geliştirilen ürünleri doğru olacak noktaya getirmeyi planladıklarını ve yeni yatırımdan önce önemli noktalara ulaşmak istediğini söyledi. Gıda teknolojisi odaklı girişimin geçen sene 11 milyon Dolar yatırım aldığı da biliniyor. Yeni yatırımla beraber Nourish, toplamda 40 milyon Dolar yatırım alarak değerlemesini artırdı. Girişimin yeni değerinin ne kadar olduğu ise açıklanmadı.

Nourish, ilk günden beri geliştirdiği ürünlerini yemeklerin içerisine koyarak pişirme sonucunda ortaya çıkan verileri analiz ediyor. Yeni yatırımla beraber girişimin hali hazırdaki ürünlerini üretmeye devam etmesi ve yeni ürünler geliştirip bunları analiz ederek kullanıma uygun olanlarını piyasaya sürmesi planlanıyor.

Güncel İçerikler