Apple, M2 işlemcisinden gücünü alan yeni iPad Pro modelini duyurdu: İşte özellikleri

Apple, M2 işlemcili yeni iPad Pro'yu teknoloji severlerin beğenisine sundu.

Teknoloji devi Apple, bugün sessiz sedasız bir şekilde M2 işlemcili yeni iPad Pro modelini tanıttı. Yeni tablet amiral gemisi özellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor.

M2 çip seti, yenilikçi kamera özellikleri, WiFi 6 ve 5G desteğiyle cihaz, amiral gemisi tablet pazarındaki rakiplerini oldukça zorlayacak gibi görünüyor.

iPad Pro Özellikleri

5. nesil iPad Pro, 11 inç ve 12.9 inç büyüklüğünde iki farklı modelle karşımıza çıkıyor. 11 inç iPad Pro’da LED Liquid Retina ekran bulunuyorken 12.9 inç büyüklüğündeki ekranda ise LED Liquid Retina XDR teknolojisi kullanılıyor. Bu sayede kullanıcılara benzersiz bir görüntü deneyimi sunuluyor.

Tablet bilgisayarı rakiplerinden ayıran en büyük özelliği şüphesiz kullandığı işlemcisi oluyor. Daha önce MacBook Air ile gelen yeni M2 işlemcisi, artık iPad Pro’da da yer alıyor. M2, hem performans hem de verimlilik M1’den %15’e kadar daha hızlı olan 8 çekirdekli bir CPU’ya ve %35’e kadar daha hızlı grafik performansı sunan 10 çekirdekli bir GPU’yu bünyesinde barındırıyor. Neural Engine, saniyede 15,8 trilyon işlemi (M1’den %40 daha fazla) işleyebiliyor ve makine öğrenimiyle beraber görevlerini yerine getirirken iPad Pro’yu daha da güçlü hale getiriyor. Akıllı cihazda 8 GB / 16 GB RAM ve 256 GB / 512 GB / 1 TB ve 2 TB dahili depolama alanına yer veriliyor.

iPad Pro’nun kamera konusunda da oldukça rekabetçi olması bekleniyor. 12 megapiksellik ana kamera ve 10 megapiksellik ultra geniş açılı arka kameraya sahip olan cihazın ön tarafında da 122 derecelik ultra geniş açılı 12 megapiksellik bir ön kamera bulunuyor.

iPad Pro’nun 11 inçlik modelinin başlangıç fiyatı 20.499 TL ve 12.9 inç büyüklüğündeki modelin fiyatı ise 28.499 TL olarak açıklandı.

Güncel İçerikler