3D görüntülü görüşme kabini Google Project Starline, test kapsamını genişletiyor

Google, daha gerçekçi görüşme ve toplantı imkanı sunmak için geliştirdiği Project Starline adındaki toplantı kabinlerinin test aşamasını genişleteceğini açıkladı.

Teknoloji devi Google, geçtiğimiz yıl tanıtımını gerçekleştirdiği artırılmış gerçeklik odaklı görüntülü konuşma kabini Project Starline için testlerini daha da büyük bir alana yayıyor. 3D görüntülerle oldukça gerçekçi toplantılar oluşturan kabin, erken erişim programıyla Salesforce, WeWork, T-Mobile ve Hackensack Meridian Health dahil olmak üzere çeşitli kurumsal ortakların ofislerinde kullanılacak.

Project Starline, ilk olarak Google I/O 2021’de görücüye çıktığını sizlerle aktarmıştık. Kabine giriş yapan kişiler, bir masaya oturarak karşısındaki kişinin neredeyse gerçek görüntüsüyle sohbet ettiklerini belirtiyorlar. Tanıtıldığı günden yana oldukça gizli tutulan bu proje, testlerini daha geniş kapsamlı tutarak hayatımıza kısa sürede giriş yapacak gibi görünüyor.

3D kabinler sadece Google’ın ABD’deki ofislerinde bulunuyordu. Bu kabinler, çalışanların toplantıları, işe alım oturumları ve daha fazlası etkinlikler için test edilebiliyordu. Şirket ayrıca medya, sağlık ve perakende gibi alanlarda 100’den fazla kurumsal iş ortağını ofislerinde teknolojiyi tanıtmaya ve deneyim hakkında geri bildirimde bulunmaya davet etmişti.

Yeni erken erişim programının lansmanı ile Google’ın iş ortakları, arama kabinlerini kendi ofislerinde test edebilecek. Testlerle beraber Google’a böyle bir teknolojinin gerçek dünyada nasıl kullanılacağı ve ne tür zorluklarla karşılaşılacağı hakkında değerli geri bildirimler ve bilgiler verebilecekler.

Project Starline’ı test eden kişiler, inanılmaz derecede gerçekçi ve ilk aşamalarında bile etkileyici bir teknoloji olarak nitelendirdiler.

Starline projesinde yer alan Andrew Nartker, “İletişim teknolojisinde, dünyanın herhangi bir yerinde olabilecek insanlarla daha yakın ve daha bağlantılı hissetmenizi sağlayan bir atılım yaptığımızı düşünüyoruz.” dedi.

Google, gelecek yıl erken erişim programında ortaya çıkan sonuçları teknoloji severlerle paylaşacağını açıkladı.

Güncel İçerikler