Türkiye’den sonra Orta Doğu pazarına da giren Kavak, 130 milyon dolar yatırım yapacak

Latin Amerika'nın lider ikinci el araç alım satım şirketi olan ve Türkiye’de de Carvak markasıyla faaliyetlerini sürdüren Kavak’ın büyüme yolculuğunda yeni durak Orta Doğu bölgesi oldu. Kavak, Suudi Arabistan, Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri pazarlarına girerek yenilikçi iş modelini bölgeye de taşıdı ve sektörde gelişen pazarlarda en önemli oyuncu haline geldi.

İkinci el araç alım satım pazarında teknoloji tabanlı yenilikçi iş modeliyle fark yaratan Kavak, attığı adımlarla büyümesini son sürat sürdürüyor.

Türkiye pazarına bu yıl Carvak markasıyla hızlı bir giriş yapan ve Latin Amerika’nın en hızlı büyüyen, en değerli özel girişimi olan Kavak, bölgesel oyuncu Carzaty ile birleşmesinin ardından Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Suudi Arabistan pazarlarına da girdi. Bu yeni pazarlarla birlikte Kavak, operasyonlarını toplamda 10 ülkeye taşımış oldu.

Önümüzdeki iki yıl bölgeye 130 milyon dolar yatırım

Orta Doğu bölgesine yönelik agresif büyüme stratejisi kapsamında Kavak; önümüzdeki iki yıl içinde 130 milyon dolar yatırım yapacak. Bu yatırımlar kapsamında Kavak, bölgede büyük bir yenileme merkezini de faaliyete sokacak. Kavak, ayrıca önümüzdeki 12 ay içinde bölgede 1.000 kişiye de istihdam sağlayacak. Latin Amerika’nın ilk unicorn’u olan Kavak, 2016’daki kuruluşundan bu yana, sadece altı yıl içinde dünya çapında 10 ülkede 27 şehirde faaliyet gösterirken, 80 lojistik merkezinde 30.000 araç envanteriyle hizmet sağlamaya devam ediyor.

Her yıl yüzde 10 büyüyen pazarın ihtiyaçlarını karşılayacak

Mordor Intelligence’a göre Orta Doğu ve Afrika ikinci el otomobil pazarı, önümüzdeki beş yıl içinde, her yıl ortalama %10 oranında büyüme göstererek 2027’de 32 milyar dolara yakın hacme ulaşacak. Hızlı büyüyen Orta Doğu bölgesinde, ikinci el araç alım satım sektöründeki sorunlar ise yine Türkiye ile oldukça benzer. Bölgedeki başlıca sorunlar arasında; araç geçmişine ilişkin güven eksikliği ve şeffaflık; araç onarım, yedek parça kalitesi ve adil bir piyasa fiyatlandırması olmaması dikkat çekiyor. Teknolojiyi temel alan yenilikçi iş modeliyle Kavak, bölgede tüm bu ihtiyaçları hedefleyerek sektörü dönüştürmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler