Online yemek platformu Fuudy, veri sızıntısı yaşadığını açıkladı

Lüks ve özel yemekleri tüketicilerle buluşturan Fuudy, kötü amaçlı kişilerin girişim üzerinden müşteri verilerine ulaştığını açıkladı.

Yeni jenerasyon yiyecek-içecek platformu olarak lanse edilen yerli girişim Fuudy, şirket içerisinde veri ihlali yaşadığını açıkladı. Müşterilerine mail yoluyla açıklama yapan uygulama, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nu bildirim yaptığını belirtti.

Yemek siparişlerini daha özgün ve lüks hale getiren uygulamanın daha önce 11 milyon dolar değerleme üzerinden 300 bin dolar yatırım aldığını sizlerle paylaşmıştık. Son dönemde birçok şirket ve girişimin etkilendiği veri sızıntısı konusu, Fuudy’yi de etkilemiş gibi görünüyor.

Fuddy tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Bildiğiniz gibi Fuudy isimli mobil uygulamamız aracılığıyla siz sevgili kullanıcılarımıza online yemek ve market siparişi hizmeti sunuyoruz. Kurulduğu günden bu yana müşteri memnuniyetini ve mahremiyetini her zaman ön planda tutan Fuudy, kişisel verilerin korunması mevzuatı başta olmak üzere ilgili tüm mevzuata uygun faaliyet göstermeye büyük önem vermekte ve bu kapsamda gerekli tedbirleri almaktadır.

Sizleri, Şirketimiz nezdinde bulunan kişisel verilere yönelik ortaya çıkan bir veri güvenliği ihlali konusunda bilgilendirmek istiyoruz.

Bu ihlalin ne zaman ve ne şekilde gerçekleştiğine yönelik araştırmalarımız halen devam etmektedir. Eş zamanlı olarak Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na gerekli ilk bildirimleri yapmış bulunmaktayız. Ayrıca bu veri ihlalini yapanların ceza alması için savcılığa suç duyurusunda da bulunulmuştur.

Söz konusu veri güvenliği ihlali kapsamında şu aşamada kimlik bilgisi kategorisinden adınız ve soyadınız; iletişim bilgisi kategorisinden cep telefonu numaranız ve e-posta adresinizin ihlale konu olduğu tespit edilmiştir. Kredi kartı bilgileriniz sistem üzerinde kayıtlı tutulmadığı için bu verilerinizin güvenliği konusunda herhangi bir ihlal yaşanmadığını özellikle belirtmek isteriz. Kişisel verilerinize Fuudy olarak erişimimiz ve genel olarak sistem üzerindeki kontrolümüz hususunda herhangi bir zafiyet meydana gelmediğini belirtmek isteriz. Herhangi bir olumsuzluk yaşamanız halinde bizimle derhal iletişime geçmenizi rica ederiz.

Biz Fuudy olarak söz konusu veri güvenliği ihlalinin tüm olumsuz sonuçlarının azaltılması adına gerekli tüm teknik ve idari tedbirleri almış ve sistemlerimizin güvenliğini sağlamış bulunmaktayız. Bu bildirime konu veri ihlali ile ilgili bilgi alabilmek adına sorularınızı, Veri Sorumlusu olarak Fuudy’ye ait aşağıda belirtilen adresimize yazılı olarak veya sistemimizde kayıtlı bulanan e-posta adresinizden e-posta göndermek suretiyle her zaman iletebileceğiniz gibi aşağıda bulunan çağrı merkezimizden de bize ulaşabilirsiniz.

Teknolojinin gelişmesiyle beraber gerek ülkemizde gerekse dünya genelinde artık çoğu işlem internet üzerinden online olarak yapılabiliyor. Bu işlemler, her ne kadar hayatımızda kolaylıklar sunsa da çeşitli sorunları da beraberinde getiriyor. Kişisel verilerin kötü amaçlı kişiler tarafından çalınması da bunlar arasında yer alıyor. Fuudy tarafından yapılan açıklamada müşterilerin kredi ve banka bilgilerinin kötü amaçlı kişiler tarafından ele geçirilmediği bilgisini ortaya koyuyor.

Güncel İçerikler