Enerji verimliliği için çalışmalar yapan Frequenz, 13 milyon euro yatırım aldı

Elektrik maliyetlerini azaltmak için yapay zeka, IoT ve çeşitli pil çözümleri sunan Frequenz, 13 milyon euro yatırım aldı.

Yenilenebilir enerji üretimini yapay zeka, IoT ve pil depolama çözümleriyle buluşturan Frequenz, Seri A yatırım turunda 13 milyon euro yatırım aldı. Yatırım turuna SET Ventures, Payback kurucusu Alexander Rittweger ve hali hazırdaki yatırımcılardan 468 Capital katıldı.

2019 yılında Thomas Nicolai ve Lars Kirchhoff tarafından kurulan Frequenz’in sistemi, piyasa fiyatlandırmasını ve bireysel enerji kullanımını tahmin etmek için yapay zeka kullanıyor. Ayrıca piller ve güneş panelleri gibi varlıkları entegre ederek kullanıcı tüketimini ve çıktısını optimize ediyor. Böylece şebeke elektriği tüketiminde ve giderlerinde %30 ve üzerinde bir azalma oluyor.

Bununla beraber girişim, aktif olmayan elektrik tüketicilerini güç üreten aktif tüketicilere dönüştürüyor. Bu nedenle müşteriler, yalnızca tüketmekle kalmayıp aynı zamanda güç oluşturdukları için piyasa istikrarsızlığından da bağımsız olarak etkilenmiyorlar. Tüm bu aşamalar toplandığında elektrik fiyatları, tedarik riskleri ve karbondioksit emisyonları daha da düşüşe geçiyor. Frequenz’in sistemi, Freudenberg ve Göing gibi Alman Mittelstand işletmelerinde kullanılıyor.

SET Ventures‘tan Till Stenzel, “Frequenz, mikro şebekeleri çalıştırmanın karmaşıklığını ortadan kaldırarak kolayca anlaşılır ve oldukça rekabetçi bir ticari ürüne dönüştüren yüksek düzeyde ölçeklenebilir bir çözüm geliştirdi. Sektöre yeni bir yaklaşım getiren Frequenz ekibi ile verileri yönetmek ve öğrendiklerini enerji dünyasına aktarmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Frequenz, sundukları yenilikçi iş modelinin potansiyelini doğruluyor. Beklenen tasarruf hedeflerini fazlasıyla sergilediğini ve hatta üzerine çıktığını söylüyor. Seri A yatırım turuyla gelen 13 milyon euro yatırım, girişimin Avrupa’daki faaliyetlerini artırmaya yönelik çalışmalar yaparak sistemi daha fazla kişiye ulaştırmayı hedeflediklerini ortaya koyuyor.

Güncel İçerikler