Temiz teknoloji odaklı Blue-Zone Technologies, 8 milyon dolar yatırım aldı

Kanada merkezli temiz teknoloji girişimi Blue-Zone Technologies, operasyonlarını genişletmek için 8 milyon dolar yatırım aldı.

Dünyanın ilk temiz teknoloji odaklı ilaç girişimi Blue-Zone Technologies, 8 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Yatırım turu, Canadian Venture Capital ve Round Pound Ventures liderliğinde düzenlendi.

Kanada merkezli girişim, atık niteliğinde olan anestezik gazların sürdürülebilir şekilde tutulması ve yeniden kullanılabilecek hale gelmesi için çeşitli çalışmalar yaparak kendi ürünlerini piyasaya sürüyor. 1999 yılında Dusanka Filipovic tarafından kurulan Blue-Zone, kullanılmayan ve doğal ortama aktarılacak olan kullanılmamış anestezikleri toplar ve toplanan materyali saf formuna işleyerek sürdürülebilir ve düşük maliyetli bir inhalasyon anestezik ilaç kaynağı oluşturur. Bu sayede değersiz görülen gazlar işlenerek tekrardan işlevsel hale geliyor.

Blue-Zone’un CEO’su Kipton Lade, “Crédit Mutuel Equity’nin kalibresinde bir yatırımcıyı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Yatırıma ek olarak, onların geniş ağlarından ve küresel sağlık sektörü hakkındaki derinlemesine bilgilerinden yararlanacağız. Çalışmalarımızı büyüttüğümüz ve ticari çabalarımızı hızlandırdığımız için önümüzdeki 12 ay Blue Zone için heyecan verici bir zaman olacak. Round Pound Ventures’ın yatırımı bize, halojenli anestezik ürünlerin üretimi, düzenleyici kontrolleri, dağıtımı ve satışı konusunda deneyime sahip stratejik bir ortak olan Halocarbon Life Sciences, LLC’ye erişim sağlıyor. Blue-Zone için vizyonumuz, dünya çapında ünlü, temiz teknolojili bir ilaç işletmesi kurarken, dünya çapında Blue-Zone Sertifikalı Sağlık tesislerini çevreleyen toplulukların sağlığına ve esenliğine önemli bir katkıda bulunmak.” dedi.

Blue-Zone Yönetim Kurulu Üyesi David Bacon, “Blue-Zone teknolojisinin hastaneler için çevresel fayda yaratma, işyeri güvenliğini artırma ve ameliyathaneler ve yoğun bakım üniteleri için çevre dostu farmasötik sınıf anestezik ürünlere erişim sağlama potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Yatırımla beraber temiz teknoloji odaklı Blue-Zone Technologies, işlerini ve operasyonlarını genişletmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler