Aktif Bank iştiraki UPT’nin UPTION uygulaması, Avrupa Hesabı’nı kullanıcıları ile buluşturuyor

Aktif Bank iştiraki olarak dünya genelinde 176 ülkede, 400 binden fazla işlem noktasıyla hizmet veren UPT’nin UPTION uygulaması, kullanıcılarına Avrupa’da IBAN tahsis etmeye başladı.

Aktif Bank iştiraki olarak dünya genelinde 176 ülkede, 400 binden fazla işlem noktasıyla hizmet veren uluslararası para transferi ve Türkiye’nin öncü ödeme ve elektronik para şirketi UPT’nin UPTION uygulaması, kullanıcılarına Avrupa’da IBAN tahsis etmeye başladı. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan müşterilerine Avrupa bölgesinde (tüm SEPA bölgesinde) geçerli bir IBAN tahsis eden UPTION, Avrupa Hesabı ile Avrupa’daki banka hesapları ile kolayca ve hızlı bir şekilde para transferi yapabilme imkânı taşıması açısından çok büyük kolaylık ve hız sağlıyor. 

 ‘Avrupa ile dijital iş yönetiminde en iyi çözüm: UPTION Avrupa Hesabı’

Avrupa’ya para gönderip Avrupa’dan para alan, işini tamamen dijital olarak yönetmek isteyenler için çok büyük avantaj sağlayan UPTION; yeni özelliği Avrupa Hesabı ile, dijital iş yönetiminde kolay ve hızlı çözümler sunuyor. UPTION Avrupa Hesabı özellikle Avrupa’ya hizmet sağlayan freelancer’ların, uzaktan çalışanların Avrupa’dan sağladıkları kazançlar için hızlı ve güvenli para transferini sağlayacak olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Günümüzde en popüler para kazanma yollarından birisi haline dönüşen freelance çalışanlar için bu özellik çok büyük fayda sağlayacak.

UPT Genel Müdürü Hakan Özat, “Avrupa bölgesinden paralarını almakta zorlanan önemli bir kitlenin sorununu anlayıp ihtiyaçlarını doğru şekilde karşılıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan kullanıcılarımıza UPTION’da ücretsiz bir şekilde Avrupa hesabı sağlayarak Avrupa bölgesinde (tüm SEPA bölgesinde) geçerli bir IBAN tahsis edeceğiz ve bu sayede kolay bir şekilde para transferi gerçekleştirebilecekler. Kullanıcılarımız bu sayede artık Avrupa ülkeleri ile yapacakları para transferlerinde direkt olarak UPTION Avrupa Hesabı’nı kullanarak büyük bir avantaj elde edecekler. UPTION kullanıcıları tutardan bağımsız olarak sadece 1 EUR ödeyerek Avrupa’dan para alıp Avrupa’ya para gönderebiliyor. Avrupa’dan ödeme alma veya Avrupa’ya gönderim yapmada daha uygun bir alternatif bulunmuyor. Günümüzde en popüler para kazanma yollarından birisi haline gelen freelance çalışma sistemi, her geçen gün pek çok yeni kişinin tercihi olmayı sürdürüyor. Biz freelance çalışan insanlara da çok büyük fayda sağlamış oluyoruz” açıklamalarında bulundu.

UPTION Avrupa Hesabı’na sahip olmak çok kolay

Avrupa’da hesap açmak isteyen kullanıcıların tek yapması gereken UPTION uygulamasına girip “Hesaplarım” menüsünden “Avrupa’da Hesap Aç” tuşuna basmak ve başvuruda bulunmak. Kısa süre içinde başvuru değerlendiriliyor ve sonucu ile ilgili bilgi veriliyor. UPTION Avrupa Hesabı ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kullanıcılar kolayca hesap açabiliyor, hesap açmak için oturum izni veya bizzat başvuru isteyen ülkelere gitmeye gerek kalmıyor ve Avrupa hesabındaki bakiye Türkiye’de kullanılıyor.  

UPTION Avrupa Hesabı sahibi olmak isteyen kullanıcılar hesap açarken herhangi bir ücret ödemiyor. Kullanıcıların hesabına para geldiğinde işlem başına 1 EUR, hesabından para çıkışı olduğunda ise işlem başına yine 1 EUR işlem ücreti alınıyor. 

‘UPTION Kart, yurt dışında kur çevirim ücretinden korunma olanağı sağlıyor’

Türkiye’nin lider para transferi şirketi UPT, finans sektöründe geliştirdiği hayatı kolaylaştıran inovasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. UPT, Avrupa Hesabı ile birlikte piyasaya sürdüğü UPTION Kart ile istenilen hesaba (TL, USD veya EUR) anlık bağlanabilme imkânı sunarak yurt dışında yapılan harcamalarda kur çevrim ücretinden korunma imkânı sunuyor. Ayrıca UPTION Kart, Türkiye’de yaşayıp kart sahibi olamayan yabancılar içinse birikimlerini bir hesapta tutabilecekleri kart işlevi görüyor.

UPTION Kart’a yorucu ve zahmetli süreçler yaşamadan çok kolaylıkla ulaşılıyor. UPTION uygulamasından başvuru yaptıktan sonra isme özel kart adrese teslim ediliyor. Kuryeyi beklemek istemeyenler ise UPT şubelerinden veya anlaşmalı satış noktalardan UPTION Kart alıp uygulama üzerinden tanımlayarak kullanabiliyor. Ayrıca dileyen kullanıcılar uygulama üzerinden sanal kartını anında oluşturup kullanmaya başlayabiliyor.

Yurt içinde ve yurt dışında güvenle harcama yapma imkânı sağlayan UPTION Kart ile ilgili açıklamalarda bulunan Özat, “2021 yılında hayata geçen UPTION mobil uygulaması ile kişiye özel IBAN da vererek ciddi bir kolaylık sağlamıştık. Türkiye’de kayıtlı 1.2 milyon yabancı uyruklu kişi var. Türkiye’de ise 1 milyon Türk Vatandaşı yurt dışına para transferi yapıyor. Dolayısıyla 2.2 milyon kişi bizim direkt hedef kitlemiz oluyor. Biz bu kitleye para transferi konusunda çok ciddi kolaylık sağlamayı planlıyoruz.  Piyasaya çıkardığımız UPTION Kart ile de kullanıcılara tüm dünya üzerinden alışveriş yapma ve ATM’lerden para çekip yatırma hizmetini sunuyoruz. UPTION Kart’a sahip olan müşterilerimiz uygulama üzerinden dilediği zaman Türk Lirası, Dolar veya Euro hesaplarına kartını bağlayabiliyor. Bu sayede yurt dışında yaptıkları harcamalarda kur çevrim ücretinden kendilerini koruyabiliyorlar. Ayrıca UPTION Kart, Türkiye’de yaşayıp kart sahibi olamayan yabancılar içinse artık birikimlerini güvenli bir şekilde online ve fiziki noktalardan harcayabilme imkanı sunuyor. Mastercard ödeme şemasına kayıtlı olan UPTION Kart, ile fiziki veya online bütün alışverişlerinizde kullanmak mümkün hale geliyor. Para transferinde uygulamanızda veya kartınızda oluşmuş olan bakiyenizi yurt dışında da çok rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Tüm bunların yanı sıra, Türkiye’den hem yurt dışına çalışmak için gidenlerin hem de öğrenim için giden öğrencilerin hizmet almaları ve kendilerine gelen para transferlerini kullanmaları noktasında UPTION Kart’ı çok önemli bir çözüm noktası haline getirme hedefimize ulaşmış durumdayız. Dolayısıyla beklentilerimiz UPTION Kart’ın yenilikçi ve kullanıcı dostu özellikleriyle birçok insana ulaşması yönünde” dedi. 

“Hem maliyet hem de hız anlamında son derece iddialıyız”

10 yılı aşkın süredir global para transferi dünyasında en çok tercih edilen firmalardan biri olarak sektörüne yön veren UPT, geliştirdiği UPTION uygulaması ile kullanıcılarına yenilikçi çözümler sunuyor. Uygulamanın detaylarına değinen Özat, “UPT olarak biz teknolojiyi yakından takip ediyoruz ve dijitalleşmeye çok önem veriyoruz. Uluslararası para transferinde şeffaflık, hız ve maliyet avantajı sunuyoruz. Geliştirdiğimiz UPTION uygulaması ile kullanıcılar yurt içi ve yurt dışına ister hesaba, ister isme para gönderebiliyor, yurt dışından adına gönderilen parayı hesaplarına alabiliyor. Üstelik bunları çok uygun işlem ücretleri ile yapabiliyorlar. En önemli farkımız, oturduğunuz yerden dünyanın öbür ucuna, dakikalar içinde çok uygun fiyata para transferi gerçekleştirebiliyor olmanız. Hem maliyet hem de hız anlamında son derece iddialıyız. Bu durum elbette ki çok önemli avantajları beraberinde getiriyor. Günümüzde tüm bu unsurlar önemli bir fark yaratmanıza neden oluyor. Yazılımımızın da bize ait olması UPTION olarak bir diğer avantajımız” diyerek UPT’nin dijital teknolojideki yeniliklerini aktardı. 

Güncel İçerikler