Aktif Bank, Yakup Sezer’in liderliğini üstleneceği yeni oluşumu Aktif Ventures’ı duyurdu

Türkiye’nin önde gelen özel sermayeli yatırım bankası Aktif Bank’ın girişimcilik ekosistemine yönelik yeni oluşumu Aktif Ventures’a, Yakup Sezer Genel Müdür olarak atandı.

Yenilikçi iş modelleri ile dikkat çeken Türkiye’nin önde gelen özel sermayeli yatırım bankası Aktif Bank, girişimcilik ekosistemine yönelik çalışmaları kapsamında yeni oluşumu Aktif Ventures‘ı hayata geçirdi.

Aktif Bank, ‘Fintech Girişim Kurucusu’ olarak nitelendirdiği Aktif Ventures, Türkiye’de ve Avrupa’da yeni fintech girişimleri kurmayı, girişim sermayesi yatırım fonları ile girişimcilere yatırım yapmayı, servis bankacılığı alanında yeni iş birliği fırsatları yaratmayı planlıyor.

Bu oluşumun genel müdürlük görevini ise Yakup Sezer sürdürecek. Sezer, önde gelen bir fintech ekosistemi kurucusu olma hedefiyle yola çıkan oluşuma, bundan sonraki süreçte liderlik edecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Yakup Sezer, kariyerine bankacılık sektöründe başladı. İnovasyon danışmanlığı alanında da Sezer; kariyerinin büyük bir bölümünde bankacılık, dijital bankacılık, finansal teknolojiler ve girişimcilik alanlarında yöneticilik yaptı.

Aktif Ventures’la ilgili önümüzdeki günlerde daha derin bilgiler edinip, sizlere ulaştıracağız.

Güncel İçerikler