Teknelerin uzaktan takip edilebilmesini sağlayan yerli girişim Vanemar, 650 bin dolar yatırım aldı

Tekne sahiplerinin kurulumu kolay kablosuz sensörler ile dakikalar içerinde teknelerini uzaktan takip edebilmelerini sağlayan yerli girişim Vanemar, 650 bin dolar yatırım aldı.

Doğrudan edindiğimiz bilgilere göre Vanemar’ın bu yatırım turuna; Berkay MollamustafaoğluErhan DolakTolga KaskatıKadir Vardarİsmail Can ve Tolga Özek katıldı.

Girişim; Mevlüt ŞahinMehmet YetişmişÖnder Arık ve Gökhan Moral tarafından 2018 yılında Ankara’da kuruldu.

Vanemar Gateway adında bir ana modül ve ona bağlı çalışan kablosuz sensörlerden oluşan Vanemar’ın sistemi, kablosuz sensörler ile tekneye ait sintine yüksek su, akü, duman, motor ve tank verilerini kullanıcılara gösterilebiliyor. Ürün ayrıca teknede oluşabilecek yangın, hırsızlık, düşük akü voltajı gibi durumlardan anında haberdar ederek oluşabilecek kayıpların önüne geçiyor.

Dünya çapında 35 milyondan fazla tekne sahibi teknelerinde oluşan sorunlardan zamanında haberdar olamadıkları için her yıl binlerce dolar para kaybediyor. Vanemar tam da bu noktada devreye girerek teknede oluşabilecek sorunları anında bildirip müşterilerinin para ve zaman kaybetmesini önleyebilmeyi vadediyor.

Vanemar, sadece ağustos ayında 3 ayrı müşterisinin teknesinde duman algılayarak yangınların önüne geçti.

Hali hazırda ABD, İsviçre, İrlanda, Malta, Yunanistan, Singapur gibi ülkelerde müşterilere sahip olan Vanemar, aldığı yatırım ile ABD pazarındaki büyüme çalışmalarına hız katmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin önemli tekne kiralama firmalarından E.G.G. Yachting’in tüm filosunun takibi için Vanemar’ı tercih etmesi ile Vanemar son kullanıcı satışlarının haricinde kurumsal satışlarına da başlamış oldu.

Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Mevlüt Şahin “Baştan sona mümkün olan en gelişmiş kullanıcı deneyimini kullanıcılarına sunmaya adanmış, olağanüstü yetenekli bir ekibimiz var. Bu hikayeye birbirinden değerli yatırımcılarımızın da katılmış olması heyecan verici. Onların da değerli tecrübe ve katkılarıyla Vanemar’ı bir dünya markası haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

Güncel İçerikler