Yerli girişim Getmobil, 180 milyon TL değerleme üzerinden 27 milyon TL yatırım aldı

2018 yılından beri elektronik cihazların 360 derece çözüm ortağı olarak hizmet veren Getmobil, 180 milyon TL değerleme üzerinden 27 milyon TL yatırım aldı.

Getmobil, yatırımcıları arasında Nevzat Aydın, Birol Yücel, Cem Topçuoğlu, Fırat İşbecer, Ömer Aras, Umur Ozal, Ahu Serter, Ahmed Karslı, Emre Kenci, Sercan Işık ve İzzet Zakuto gibi isimlerin bulunduğu, GBA’nın liderlik ettiği tohum yatırımı ile yenilenmiş elektronik cihazları tüketicilerin ilk tercihi haline getirmeyi hedefliyor.

Alım-satım kolaylığı ile yenilenmiş telefon alışverişini ikinci el araba alışverişi kadar yaygın hale getirmeyi hedefliyor

Kurucu ortak Mehmet Uygun şirket misyonunu şöyle açıklıyor: “Alım-satım süreçlerini kapıdan teslimat ve anında ödeme ile müşterilerimiz için daha kolay, güvenli ve ekonomik hale getiriyoruz. Şeffaf ve güvenilir yaklaşımımız ile tüketicilerin yenilenmiş elektronik ürünlere bakış açısını değiştirmeyi, farkındalıklarını ve güvenlerini artırmayı hedefliyoruz. Elektronik kategorisinde geri dönüşümün öncüsü olmak ve yenilenmiş ürün alışverişini ikinci el araba alışverişi kadar yaygın hale getirmek en büyük amaçlarımız arasında.”

Getmobil, kurye hizmeti ile müşterilerin kapısında anında ödeme ile kullanılmış cihazları topluyor

Tüketicilerin çekmece gözünde duran ve ekonomiye kazandırılmayı bekleyen kullanılmış telefonlarını en kolay ve hızlı şekilde satmasını sağlamak Getmobil’in en büyük önceliği. Bunun için telefonunu satmak isteyenlerin telefonlarını kapılarında Türkiye’de ilk ve tek olan akıllı ürün durum tespit uygulaması aracılığıyla en iyi fiyata, anında ödeme ayrıcalığı ile adresinden teslim alan Getmobil, bu süreci daha da hızlandırmak için yeni teknolojiler geliştiriyor ve şirket politikasını telefon alımına odaklıyor. Yenilenmiş cihaz almak isteyenler için ise bu cihazları en uygun fiyata, bir yıl garantili olarak satın alabilecekleri bir online platform sunuyor. İstanbul’un dört bir yanında bulunan mağazaları aracılığıyla da arıza durumunda birçok noktada güvenli tamir hizmeti sunuyor. Tüketicilerin minimum eforla kullanmadıkları eski telefonlarını paraya dönüştürmesini sağlayan yöntemler geliştirmek için global teknoloji firmalarıyla da iş birliği yaptığını belirten Getmobil, döngüsel ekonomi vizyonunun bir parçası olarak elektronik atıkları azaltmayı ve Türkiye’nin en büyük sürdürülebilir teknoloji firmalarından biri olmayı amaçlıyor. Kurucu ortak Zeynep Uygun, şirket vizyonlarını “Gezegenimizin değerli kaynakları kullanılarak üretilen elektronik cihazların ömrünü̈ uzatıp tüketim döngüsü içinde el değiştirmesini kolaylaştırmak ve aynı zamanda Türkiye’deki elektronik atık sorununa çözüm bulmak” olarak tanımlıyor.

Üç kişi olarak başladıkları yolculukta çok yakın zamanda 100 kişiye ulaşacaklarını belirten kurucu ortak ve CEO’su Mehmet Uygun, bugüne kadar elde edilen tüm başarının yenilenmiş cihaz dünyasına ve gelecekteki etkilerine inanan mükemmel bir ekibin ayrı ayrı çok değerli katkıları ile elde edildiğini dile getiriyor ve bundan sonraki süreçlerde de genç, dinamik, üretken ve her gün öğrenen evrensel ekip kültürüyle Türkiye’de yeni oluşan bu dünyada fark yaratacaklarını sözlerine ekliyor.

Güncel İçerikler