Ahmet Usta ve Mesut Çevik’in kurucusu olduğu ELYT, 8 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Yeni nesil müşteri sadakat ve pazarlama platformu ELYT.net, Finberg liderliğinde yürütülen tohum yatırım turunu 8 milyon dolar değerleme üzerinden tamamladı.

Yeni nesil müşteri sadakat ve pazarlama platformu ELYT.net, Finberg liderliğinde yürütülen tohum yatırım turunu 8 milyon dolar değerleme üzerinden tamamladı.

Geliştirdiği yenilikçi iş modeli ile Ağustos ayı sonunda açık beta dönemini tamamlayan müşteri sadakat ve pazarlama platformu ELYT.net, 27 girişim ve 7 fona toplamda 47 milyon dolar yatırım gerçekleştiren ve 250 milyon dolarlık fon yöneten Finberg liderliğinde sürdürülen yatırım turunda, kurumsal VC’lerin ve stratejik isimlerin katılımı ile 8 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Finberg liderliğinde farklı kurumsal VC’lerin yanı sıra, Valensas Kurucu Ortakları Akın İdil ve Bilge Algül İdil, Finartz Kurucusu Cihan Demir, Birleşik Ödeme Kurucusu İlker Sözdinler de tohum yatırım turuna katılanlar arasında yer alan isimler oldu.

Teknoloji yazarı ve Blockchain teknolojisine yönelik çalışmaları ile tanınan Ahmet Usta ve Türkiye bilişim basınında 20 yılı aşkın deneyimi ile etkili isimlerinden Mesut Çevik tarafından ilk duyurusu Mart 2022’de gerçekleştirilen ELYT.net, blokzinciri teknolojisi ve NFT varlıklarını kullanan yenilikçi bir iş modeli sunuyor.

ELYT.net tohum yatırım turunun liderliğini gerçekleştiren Finberg Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin, “Ahmet Usta ve Mesut Çevik, yıllardır yeni teknolojiler alanında kazandıkları deneyimi ve yaratıcı vizyonlarını, ELYT markası altında hayata geçirdiler. NFT endüstrisindeki kullanım senaryosu net olan işlere odaklanacak olan ELYT’in özellikle de şirketler için çok önemli bir iş ortağı olacağına ve sadakat programları gibi uygulamaları geleceğe taşıyacağına inanıyoruz. NFT teknolojisinin yakın gelecekte sahiplik kavramının kökten değiştirdiğine tanıklık edeceğiz. ELYT ile birlikte bu değişimin tam ortasında yer almak bizi çok heyecanlandırıyor.” dedi.

ELYT Kurucu Ortağı Ahmet Usta, “Gerek markalara gerekse influencerlara benzersiz bir pazarlama aracı sunuyoruz ve bunu yaparken NFT’leri kullanmaları için bir kapı açıyoruz. Aldığımız yatırım ile yazılım geliştirme süreçlerimize devam ederken büyümeye odaklanacağız” dedi.

ELYT Kurucu Ortağı Mesut Çevik, “Temel olarak ELYT sınırsız seçeneklere sahip bir müşteri sadakat programının çok kısa sürede hayata geçirilmesini mümkün kılıyor. Bizim için büyüme sürecimizi hızlandıracak stratejik yatırımcılarımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Güncel İçerikler