Veri analiz platformu heybooster, 2 milyon Euro değerleme üzerinden yatırım aldı

E-ticaret şirketlerinin pazarlama verilerini anlamlandırarak, rekabet avantajı sağlayan veri analiz platformu heybooster 2 milyon Euro değerleme üzerinden yatırım turunu tamamladı.

E-ticaret şirketlerinin pazarlama verilerini anlamlandırarak, rekabet avantajı sağlamak için geliştirilen veri analiz platformu heybooster, liderliğini LEAP Investment‘ın üstlendiği turda; Lima Ventures, Aegean Ventures, melek yatırımcılar Murat Tora, Burak Dayıoğlu ve Angel Effect’ten Serdar Arıkan ve Kaan Bingöl‘ün katılımıyla 2 milyon Euro değerleme üzerinden yeni yatırım turunu tamamladı.

2021 yılında Startup Wise Guys‘dan aldığı pre-seed yatırım ile ürünlerini hayata geçiren heybooster kurucusu Şahin Seçil “e-ticaret sektöründe pazarın büyümesi ile birlikte rekabetteki artış da devam ediyor. Topladığı verileri analiz ederek hızlı aksiyon alabilen şirketlerin hızla büyümesine rağmen çok az şirket teknik adaptasyonu tamamlayarak fırsatları yakalayabiliyor. Şirketlerin çoğu anlık olarak kaçırdıkları fırsatları göremiyor ve yalnızca bakabildikleri rapor sayısı kadar proje geliştirebiliyorlar.

Geliştirdiğimiz AI-powered eCommerce Analytics Platform heybooster ile pazarlama kanalları bağlandıktan sonra (Google Analytics, Facebook ads, Google ads, Search Console) dakikalar içerisinde yüzlerce metrik incelenerek, metrikler arasındaki ilişkiye göre üretilen insight’lar kullanıcının ekranına geliyor. Kişilerin kontrolüne gerek kalmadan metrikler otomatik kontrol ediliyor; beklenmeyen bir durum oluştuğu zaman analiz sonucu ilgili ekiplerle paylaşılıyor” dedi.

LEAP Investment’ın CEO’su İmran Gürakan ise heyboosterın yatırım turuna liderlik etmekten ve başarıya uzanacak olan yolculuğuna katkı sağlamaktan çok büyük mutluluk duyduklarını belirtti. “LEAP Investment olarak ince eleyip sık dokuyarak doğru girişimlere ulaşmaya ve kıymetine çok inandığımız akıllı sermaye yöntemiyle tüm ekosisteme destek olmaya çalışıyoruz. Sektördeki hacmi her geçen gün artan e-ticaret şirketlerinin, dijital pazarlama performanslarını analiz eden heybooster, kullanıcıların gelir ve zaman kaybına uğramadan problemlerini keşfetmelerine ve süreçlerini iyileştirmelerine olanak sağlıyor. Gerek ekibin deneyimine gerekse de oldukça gelecek vadetmekte olan bu iş fikrine çok güveniyoruz. Bu yatırımın da desteğiyle globelde büyümesini hızlandırarak e-ticaret sektörünü etkileyecek önemli oyuncularından biri haline geleceğini düşünüyoruz.” dedi.

Lima Ventures yönetici ortağı Ahmet Argun ”Günümüzün iş dünyasında teknoloji odaklı hareket ederek veri bazlı karar vermek başarılı olabilmenin en önemli şartlarından. Bu yüzden markaların onları destekleyecek teknolojik çözümlere duydukları ihtiyaç artıyor. Gelişim aşamasından itibaren takip ettiğimiz heybooster’ın, ürettikleri içgörüler ile global ölçekte e-ticaret pazarlama ekiplerinin analiz süreçlerini hızlandıracak bir çözüm olarak MarTech alanında önemli oyunculardan biri olacağına inanıyor ve bu yolculukta onlara destek olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Bugüne kadar 2.200‘den fazla kullanıcıya ulaşan heybooster, aldığı yeni yatırım ile birlikte USA ve UK ‘de başlattığı partnerlik ağını genişletmeyi ve Shopify başta olmak üzere entegre olduğu e-ticaret altyapılarının sayısını artırarak kısa sürede +10.000 kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler