İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı 6. dönem başvuruları devam ediyor

Sosyal girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla düzenlenen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı’nda, kazanan sosyal girişimlere toplamda 480 bin TL ödül verilecek.

Yaşadığı dünyaya karşı kendini sorumlu hisseden ve toplumdaki sorunlara çözüm üretmek için harekete geçme cesaretini gösteren sosyal girişimcilere destek olmak ve onların yarattığı pozitif etkiyi çoğaltmak amacıyla hayata geçirilen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı’nın başvuruları açıldı.

Altıncısı düzenlenen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı’nın başvuruları, Impact Hub’ın da desteğiyle dört ayrı kategori üzerinden değerlendirilecek. Erken Aşama, İleri Aşama, İş Birliği ve Gençlik kategorileri kapsamında yapılacak olan başvurular, 14 Eylül tarihine kadar internet sitesi üzerinden alınacak.

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı, bu yıl ikinci kez Erken ve İleri Aşama kategorilerine başvuru yapan sosyal girişimciler arasından 18-25 yaş aralığındaki değişim öncüsü bir genci de “Gençlik” kategorisinde değerlendirip ödüllendirecek.
Ödül başvuruları Kale Grubu ve Impact Hub İstanbul ekiplerinden oluşan bir ön değerlendirme kurulu tarafından ele alınacak, final aşamasına kalan adaylar ise Türkiye’nin önde gelen sosyal girişimci, sivil toplum kuruluşu ve iş dünyası liderlerinden oluşan bir

Seçici Kurul Üyelerinin karşısına çıkacak.

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı kategorileri:

  • Erken Aşama: Pilot uygulaması ve yarattığı sosyal etkinin yaygınlaşma potansiyeli bulunan, sosyal Ödül miktarı 120.000 TL’dir.
  • İleri Aşama: Faaliyet gösterdiği alanda sosyal sorunun çözümü için geniş çaplı bir değer önerisi Ödül miktarı 120.000 TL’dir.
  • İş Birliği Kategorisi: Bir sosyal girişimin; sosyal veya çevresel faydayı/etkiyi çoğaltmak amacıyla Ödül miktarı 120.000 TL’dir.
  • Gençlik Kategorisi: Erken ve İleri Aşama için başvuru yapan 18-25 yaş aralığındaki kurucu veya Ödül miktarı 120.000 TL’dir.

Peki İbrahim Bodur kimdir?

2016 yılında aramızdan ayrılan Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur, henüz 27 yaşındayken 900 nüfuslu Çan’da adım attığı iş hayatı boyunca pek çok ilki gerçekleştirdi. 88 yıllık ömrü boyunca, kurmuş olduğu 17 şirketin çatısı altındaki 5 binden fazla çalışanın geleceği için soluk almaksızın çalıştı; “Sizi siz yapan öz değerlerinize sahip çıkın; çünkü onlar sizi bir ağacın kökleri gibi ayakta tutacaktır” inancıyla doğduğu topraklara hizmet etmeyi bir gün bile bırakmadı. İbrahim Bodur, yalnızca ekonomiyi değil, sosyal ve kültürel hayatı da renklendirmeyi, sosyal refah ve eğitim seviyesini yükseltmeyi görev bildi.
Sanayiyi iş gücünün ayağına götüren İbrahim Bodur, Çanakkale’den Mardin’e; Erzurum’dan Isparta’ya Anadolu’nun birçok kentine yatırım yaparak yerel kalkınmanın öncülerinden biri oldu.

Yapılan sayısız yatırımı, eğitime verilen sürekli desteği sürdürülebilir kılmak adına Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfını kurdu. Millî Eğitim Bakanlığı desteği ile geliştirilen projeler, mesleki eğitim kursları ve yenilenen yüzlerce köy okulunun yanı sıra üniversite öğrencilerine verilen burslar sayesinde pek çok parlak genç başarıyla mezun oldu.

Yaşadığı toprakların ve birlikte çalıştığı insanların değerini bilmekle yetinmeyen; onlara değer katmayı düstur edinen İbrahim Bodur, Çekoslovakya Devlet Nişanı’ndan ‘Cavaliere del Lavoro’ İtalyan Devlet Nişanı’na, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası’ndan Uluslararası Aldo Villa ödülüne kadar dünyanın dört bir yanında pek çok ödüle layık görüldü.
İbrahim Bodur, yarım yüzyıldan fazla süren sanayi yolculuğunda, attığı her adımda sosyal fayda sağlamayı ve ürettiği değerleri toplumla paylaşmayı önemsedi. Vefatının ardından hayata geçirilen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü de bu inanç doğrultusunda toplumsal sorunları çözmek için harekete geçen sosyal girişimcilere destek olmayı amaçlıyor.

Merhum İbrahim Bodur, küresel vizyonu, cesareti ve hayırseverliğiyle bugün bile binlerce tohumun filizlenmesi için ilham kaynağı olmayı sürdürüyor.

Güncel İçerikler