WePlay Ventures ve Lima Ventures, yatırım yaptığı girişim UDO Games’teki hisselerini Taleworlds’e sattı

Türkiye’nin ilk oyun sektörü özelinde kurulan Yatırım Şirketi WePlay Ventures ve Lima Ventures, UDO Games’teki hisselerini Türkiye’nin en büyük video oyun geliştiren firmalarından biri olan Taleworlds’e sattı.

2013 yılında faaliyetlerine başlayan UDO Games, 1 yıl sonra yayınladığı “Incredible Toys” isimli action runner ve tower defense kategorilerinde yer alan casual oyunu ile Avrupa’da ve Türkiye’de birçok ödül kazanmayı başarmıştı.

Ardından özellikle “io” türünde geliştirmiş olduğu Goons.io, Spear.io, Facepunch.io, Boas.io ve Blobie.io oyunları ile 45 milyondan fazla indirme sayısına ulaşarak dikkatleri üzerine çekti.

UDO Games, Ağustos 2021’de WePlay Ventures ve Lima Ventures ortaklığında gerçekleşen yatırım turunda ilk yatırımını aldı. Yatırım turunun üzerinden henüz 1 yıl geçmişken WePlay Ventures ve Lima Ventures, başarılı oyun stüdyosundaki hisselerini Mount & Blade oyun serisinin geliştiricisi Taleworlds’e sattıklarını açıkladılar. Henüz 1. yılını tamamlamış bir yatırımdan exit eden WePlay ve Lima ekipleri bu alandaki rekorlardan birine imza atmış oldu.

“Exit haberleri gelmeye devam edecek!”

Stratejilerinin ilk günden itibaren erken aşama oyun girişimlerini finansal ve stratejik olarak destekleyerek bu oyun firmalarını küresel çapta mücadele eden firmalar haline getirmek olduğunun altını çizen WePlay Yönetim Kurulu Başkanı Bora Koçyiğit; “WePlay olarak sevgili Lima Ventures ekibi ile UDO Games’e yatırım yaptığımız günden beri potansiyellerinin son derece farkındaydık. Onlar da almış oldukları yatırımı doğru kullanarak çok başarılı işlere imza attılar. Ancak açık söylemek gerekirse bu kadar hızlı bir exit biz de beklemiyorduk. WePlay olarak henüz 2. yılımızı tamamlamadan 1 yıl önce yatırım yaptığımız bir girişimin exit etmesi bize de ne kadar doğru bir iş yaptığımızı kanıtlamış oldu. Aynı şekilde erken aşamadaki oyun girişimlerini var gücümüzle desteklemeye ve yeni exit hikayeleri yaratmaya devam edeceğiz. UDO Games ekibini tebrik ediyor ve bundan sonraki işlerinde başarılar diliyorum.”

Oyun girişimleri konusunda bilgi ve tecrübelerine çok güvendikleri WePlay ve çok başarılı bir ekipten oluşan UDO Games ile bu yola çıkmaktan çok mutlu olduklarını belirten Lima Ventures Yönetici Ortağı Ahmet Argun; “Konusunda uzman olan doğru iş ortakları ile doğru girişimlere yatırım yapmak ve bu girişimleri smart money özelliğimizi kullanarak süreç boyunca destekleyerek hep birlikte büyütmek en güçlü yönümüz. Tüm dünyayı etkileyen bu durgunluk döneminde iyi koşullarla bir exit gerçekleştirmek önemli bir başarı.
WePlay ile birlikte oyun sektöründe daha birçok başarılı girişime yatırım gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Lima Ventures Kurucu Ortaklarından Reşat Volkan Günel; “Lima Ventures ekibinin uzman profesyonelleriyle farklı sektörlerde de global başarı hikayeleri yazmaya devam edeceğiz.” dedi.

Güncel İçerikler