Doğu Karadeniz Girişim Hızlandırma Programı 2022 yılı demo day’de sunum yapan 11 girişimci

Kalkınma Ajansı desteğiyle ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi yürütücülüğünde gerçekleştirilen Proje Pazarı sonrasında, başarılı olan girişimciler için kalkınma ajansı ve KTÜ TTM iş birliğinde bir hızlandırma programı başlatıldı.

Organizasyonu in4startups tarafından yapılan hızlandırma programı akademisyen girişimciler için özel olarak tasarlandı.

07 Haziran’da başlayan Doğu Karadeniz Girişim Hızlandırma Programı süresince, programa kabul edilen 20 girişimci, 7 farklı başlıkta eğitim aldı. Programın her haftası deneyim paylaşımı ve bölgede girişimcilik kültürünün gelişmesi için 8 seminer düzenlendi. Program süresince 20 saat girişim analizi yapıldı ve girişim analizinde ortaya çıkan mevcut ve yeni müşteri kitlesi ile girişimciler bir araya getirildi.

Potansiyel müşteriler ile görüşme yapan girişimciler, ürünlerinin ve projelerinin pazarda ki ihtiyacını test etme ve geri bildirimleri toplama imkanı buldular. 35 farklı mentorun destek verdiği programda, girişimciler toplam 54 saat mentorluk desteği aldılar. Kimyadan denizciliğe, metal sanayiden sağlık teknolojilerine, gıdadan yazılım sektörüne kadar farklı alanlarda çok değerli mentorler ile birebir olarak eşleşen girişimciler, programın bu modülünde ürün-Pazar doğrulaması, müşteri beslemesi, numune gönderimi ve satış imkanlarını da program içinde gerçekleştirmiş oldular.

Programın son 2 haftasında sunum çalışmaları üzerine de çalışmalar yürüten girişimciler, ön değerlendirmeye tabi tutuldular. Ön değerlendirme sonrasında demoday’e katılma hakkı elde eden 11 girişim, sunum günü etkinliğinde 10 farklı yatırımcı ve yatırım ağı’na sunum yapma fırsatı yakaladı.

Program finaline kalarak, sunum gününde yatırımcılara sunum yapan girişimciler ve girişimcilerin iş fikirlerinin detayları ise şu şekildedir;

Dursun Murat Sekban

Gemi İnşaatı Panel Hattında Birleştirme Yöntemi Olarak Sürtünme Karıştırma Kaynağının Kullanılması: Panel hatlarında plakaların alın kaynağını yapacak robotize bir sürtünme karıştırma kaynak makinesinin üretilmektedir. Kaynak işlemleri otomasyon şeklinde yapılacağından kaynak kalitesindeki işçi becerisi faktörü ortadan kalkacak ve kaynak esnasında bir elektrod ya da ilave metal kullanılmadığından toplam maliyetler ve gemi ağırlıkları ve buna bağlı olarak da seyir yakıt maliyetleri azalacaktır.

Bilge Yılmaz

Çam Reçinesinden Fuzel Yağı Modifikasyonu ile Biyopolimer Üretimi; Doğal çam reçinesi ürünü olan kolofanın, şeker fabrikalarının atık ürünlerinden üretilen etil alkol’ün üretim hattı atığı olan fuzel yağı ile modifiye edilmesi ve üretilen modifiye kolofan ürünlerinin çeşitli sanayilerin (vernik, tutkal vb.) sertleştirici ihtiyaçlarının karşılanmasına dayanmaktadır.

Ömer Sinan Şahin

Dinamik Trim ve Stabilite Kontrol Sistemi; Yüksek hızlı teknelerde seyir halinde oluşan trim ve stabilite problemlerinden kaynaklanan yalpa, dönüşlerde savrulma, manevra ve operasyon kabiliyetinde düşüş, tekne baş tarafının havaya kalkmasından dolayı oluşan görüş kaybı problemlerine çözüm üretmek amacıyla bir dinamik trim ve stabilite kontrol sistemi geliştirip, cihazın tasarım ve prototip imalatı yapılmıştır.

Hayrettin Acar

Binalardaki 3 Boyutlu Değişimlerin Otomatik Olarak Tespit Edilmesini Sağlayacak Bir Yazılımın Geliştirilmesi; Binalardaki üç boyutlu değişimlerin otomatik olarak tespit edilmesini sağlayan bir yazılım geliştirilmiştir.

Merve Türkmen

Fosforesans katkılı kompozit filamentlerin geri dönüştürülmüş polimerden üretimi; Elektrik kaynağına ihtiyaç duymadan uzun süreli ışıma sağlayan fosforesans katkılı kompozit filamentlerin üretimi ve satışı amaçlanmaktadır.

Gizem Arslan

Enkaz Altı Arama Kurtarma Robotu; Robotumuzun üzerinde bulunan mikrofon ve hoparlörler sayesinde enkaz altındaki kişiler ile birebir iletişime geçilebilecek ve sensörler sayesinde enkaz içinde gaz kaçaklarının tespiti yapılacaktır.

Yasin Tülüce – Sedat Köstekçi

Kanserleşmeye Sebep Olan Genlerin Susturulması; Anti-RhoA özellikli siRNA’ların kitosan ile kaplı formülasyonunun geliştirilmesi ve böylece hücreye girişi kolaylaştırılarak kanser hücresindeki kanserleşmeye neden olan genlerin susturulması amaçlanmaktadır.

Temel Türker

Çok Kanallı Titreşim Ölçüm Sistemi; Yapısal davranışların tespitinde, veriler istenilen dosya formatında kaydedilebilmekte, geliştirmeye açık kodlu yapısı sayesinde istenilen amaca yönelik değişikliklere izin verilmekte, yerli üretim, daha ucuz ve fonksiyonel bir kullanım sunulmaktadır.

Raşit Sezer

Dökümhanelerde Kullanılan Al-Sr Master Alaşımının Ekonomik Bir Proses ve Yerli Kaynaklar ile Üretimi; Proje ile alüminyum döküm sektöründe kullanılan modifikatör master alaşımlar selestit cevherinden yeni bir yöntemle üretilecektir. Dökümhaneler (otomativ, jant v.b.) için son derece önemli, çevreci, düşük maliyetli ve kolay adapte edilebilir bir yöntem geliştirilmiştir.

Serhatcan Berk Akçay

Yeni Nesil Elektrik Kontak Üretimi; Elektroliz ile hurdadan geri kazanılan bakır tozlarının mekanik öğütme ile pulsu hale getirilmesi ve akımsız gümüş-nikel kaplanması sonucu elde edilen katmanlı tozlardan, kendini yenileyen tabakalara sahip EK’ler, hurda kaybı oluşturmayan SLE yöntemiyle seri bir şekilde üretilebilecektir.

Sahin Direkel

Çabuk Bozulabilen Gıdaların Takibi İçin İndikatör Sistemi Geliştirilmesi; Et, tavuk ve balık gibi kolay bozulabilen gıdaların üretiminden tüketimine kadar geçen depolama ve taşıma süreçlerinde , gıdaların bozulma durumlarını takip edebileceğimiz, metaloitler ile reaksiyona girerek renk değiştiren özel indikatör ve boyalar geliştirilecektir.

Sunum günü etkinliği ardından girişimciler programdan mezun oldular ve yakın zamandanyapılacak program ile programa katılım ve mezuniyet belgelerini alacaklar. Bu süre içinde de yatırımcı geri dönüşlerine göre girişimlerini geliştirme ve eksiklerini tamamlama imkanı bulacak girişimciler, yatırımcılardan gelecek yatırım talepleri doğrultusunda gelecek planlarına şekil verecekler.

Güncel İçerikler