E-ticaret ve e-ihracat çözümleri sağlayan yerli girişim ikas, Almanya ofisini açtı

KOBİ’lere e-ticaret ve e-ihracat çözümleri sağlayan yerli girişim ikas, Avrupa’daki müşterilerine daha iyi hizmet vermek adına Almanya ofisini faaliyete geçirdi.

2022 Nisan ayında, yerel ve global yatırımcıların katılımıyla birlikte 3.5 milyon dolar yatırım alan yerli girişim ikas, yeni yatırımı Avrupa’ya açılmak için kullanacağını belirtmişti. Almanya’nın, Stuttgart şehrinde açılan yeni ofis ise Avrupa’ya açılmak için atılan ilk adımlardan birisi.

Açılan yeni ofis, pazarlama, müşteri hizmetleri ve iş geliştirme ekiplerine ev sahipliği yapıyor.

ikas kurucu ortağı ve CEO’su Mustafa Namoğlu, “Almanya, ikas için en önemli pazarlardan birisi. Bu nedenle Avrupa merkezimizi Almanya’da kurduk. Önümüzdeki beş sene içerisinde, kendi dikeyimizde Almanya’nın en büyük şirketi olmayı hedefliyoruz.” dedi.

2018 yılında Mustafa Namoğlu, Ömercan Çelikler, Tugay Karaçay ve Umut Ozan Yıldırım tarafından Ankara’da kurulan ikas, Avrupa’da WooCommerce, Wix, Shopify gibi firmalar ile rekabet ediyor.

10 farklı ülkede binlerce müşteriye hizmet sağlayan ikas, 2030 yılına kadar Avrupa’daki en önemli üç e-ticaret altyapı firmasından birisi olmayı hedefliyor. Yerli girişimin bir diğer hedefi ise Türkiye’den çıkmış en başarılı teknoloji şirketi olmak.

ikas, KOBİ ve girişimcilere e-ticaret ve e-ihracat çözümleri sağlıyor. Girişimciler, ikas altyapısını kullanarak, herhangi bir teknik bilgi gerekmeden kendi profesyonel e-ticaret sitelerini açıp, ürünlerini internetten satmaya başlayabiliyorlar. ikas ile kurulan e-ticaret siteleri, altyapının hızı sayesinde SEO konusunda avantajlı, aynı zamanda pazarlama otomasyonu özellikleri sayesinde, kullanıcılara satışlarını artırmak için birçok imkân sunuyor.


Güncel İçerikler